29 / 04 / 2024

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi.



Singapur'da Arifoğlu firmasının 3 baharat ürünü kanserojen madde içerdiği için toplatılmaya başlandı.

TOPLATILAN SORUNLU ÜRÜNLER AÇIKLANDI

Singapur'da yayın yapan The Straits Times gazetesinin haberine göre, toplatılan ürünlerin 250 gr'lık pakette satılan sumak, 70 gr'lık pakette satılan öğütülmüş tatlı biber ve 180 gr'lık pakette satılan tavuk baharatı olduğu belirtildi.

Singapur Gıda Ajansı (SFA), önlem olarak ithalatçı firma olan Pronto Food Services'e açıklanan bu ürünlerin toplatılması talimatını verdi. Ürünlerin toplanması süreci devam ediyor.

SFA ayrıca perşembe günü yaptığı uyarıda, baharatları satın alan ve endişe duyan tüketicilerin bu ürünleri kullanmayı bırakmaları gerektiğini söyledi.

Singapur'da tüm gıda katkı maddelerinin Singapur'da satılan gıdalara dahil edilmeden önce Singapur Gıda Ajansı (SFA) tarafından onaylanması gerekiyor.

ARİFOĞLU FİRMASINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Skandal olayda adı geçen Arifoğlu markasından gelen açıklamada söz konusu üç baharatın kanserojen madde içermesi nedeniyle toplatıldığı doğrulandı.


Geri Dön