15 / 05 / 2024

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi.



Markanın böyle bir haberle anılmasının üzücü olduğu belirtilen açıklamada, Arifoğlu Baharat’ın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmadığı ifade edildi. Söz konusu ürünlerin Arifoğlu etiketi altında olmasından dolayı açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirten marka, 2021 yılı Ekim ayında üretim tesisindeki yangından sonra üretimin aksadığını ve o süreçte bazı ürünleri başka tedarikçilerden almak zorunda kaldığını belirterek yaşananlarla ilgili olarak tedarikçiyi işaret etti. Bahsi geçen ürünlerde kanserojen madde tespit edildiğinde ürünün zincir marketlerden toplatıldığı ve imha edildiği açıklandı.

Gıda Mühendisi ve Kalite Kontrol Uzmanı Süleyman Uzun, bu ürünlerin dış ticaretimizi olumsuz etkileyeceğini söyledi. Uzun, bu durumun iç piyasada da farklı olmadığını ve yaşananların buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu öne sürdü.

Vatandaşlar sağlıklarını tehlikeye atmamak için yetkililerin daha fazla denetim yapmasını bekliyor. Denetimlerin etkin olması, sağlığa zararlı madde içeren ürünlerin açıklanması ve alışveriş bilincinin gelişmesi de kritik önem arz ediyor.

Akaryakıt fiyatları kaç lira oldu? Akaryakıta zam geldi mi? Şu an benzin kaç TL, motorin kaç TL?

Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!


Geri Dön