30 / 04 / 2024

Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!

Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!

İstanbul'da fiyatı 5 lira olan ekmeğe yeni ve korkunç bir zam daha geliyor. Önü alınamayan elektrik ve doğal gaz faturalarının ardından mayaya da yüzde 40 gibi dev bir zam geldi. Yoldaki zamla birlikte aralık ayı gelmeden İstanbul'da ekmek fiyatının 7,5 liraya çıkması bekleniyor.



İstanbul'da ekmeğe iştah kaçıran bir zam daha geliyor. Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarının yükü altında ezildiklerini ifade eden ekmek üreticileri isyan etti.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da aralık ayı gelmeden önce 5 liraya satılan ekmeğin 7,5 liraya çıkabileceğini söyledi.

FIRINCILAR CEZA ÖDEMEYİ BİLE GÖZE ALDI

İstanbul'da ekmeğin fiyatı bu ay 7,5 TL'ye çıkacak. Bilindiği gibi ekmeğe zam yetkisi Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) ancak fırıncılar cezayı da göze alarak yüzde 50 oranında büyük bir zamma hazırlanıyor.

Ekmek yemeden doymam diyenlere kötü haber! Ekmeğe korkunç zam! Duyanların iştahı kaçıyor!

Elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından ayakta durmakta zorlanan fırıncılar son olarak mayaya gelen yüzde 40'lık zamla isyan etme noktasına geldi. Fırıncılar, maliyetin azalması için elektrik tarifelerinde sanayi yerine konut tarifesi istiyor.

"FIRINLARIN FATURALARI CİDDİ ORANDA ARTTI"

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı, "Aralık ayı gelmeden ekmek İstanbul'da 7,5 TL olmalı. Bize elektrik ve doğal gaz desteği verilmediği sürece ekmeği 7.5 TL yapmak zorundayız. Ruhsatlı fırınlara elektriği konut tipi fiyatına verseler maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, bu oranda zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batmak üzere. Fırınlara günlük un alınıyor. Faturalar korkunç arttı, 40-50 bin TL’lik faturalar geliyor." ifadelerini kullandı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön