14 / 05 / 2024

apartmanın altındaki işyerinin aidatı

apartmanın altındaki işyerinin aidatı

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremler ile ilgili olarak, 4'ün altındaki sarsıntıları ciddiye almadığı kaydetti. Sayın Görür, halihazırda bir deprem beklendiği uyarısını da yine hatırlattı.

Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? İşte son dakika 9 Aralık 2023 altın fiyatları!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatlarındaki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? İşte son dakika 9 Aralık 2023 altın fiyatları...

İslam Memiş'ten yastık altındaki gümüşler için uyarı geldi! Sisteme dahil edilmeli!

Son 10 yıldır yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için bir çok projenin üstlenildiğini ancak gümüşle ilgili bu konuda bir gelişme olmadığını belirten İslam Memiş'ten uyarı geldi. 

EKK'dan yastık altındaki altınlar için ilk açıklama geldi! Yastık altında altını olanlar dikkat! Yeni model geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında toplanan EKK toplantısında yastık altındaki altın açıklaması geldi. Ekonomiye kazandırılması beklenen yeni modelle sistemin değiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Vergisiz telefonun detayları peş peşe açıklandı! İşte 9 bin 500 TL’nin altındaki telefonlar...

Bir süredir gündemde olan öğrencilere vergisiz telefona ilişkin detaylar netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sırasında yaptığı açıklamaya göre, gençlere yönelik teknolojik cihaz desteği verilecek. İşte 9 bin 500 TL’nin altındaki telefonlar...

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın! Altın Kahini İslam Memiş gram altın için rekor rakamı açıkladı!

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasalarda hareketlilik başladı. gram altın 1645 TL'ye kadar geriledi. Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıları endişelendirirken Altın Kahini İslam Memiş'ten ''elinizdeki alınları sakın bozdurmayın'' diyerek gram altın için rekor rakamı açıkladı.

10 Haziran 2023 gram altın, çeyrek altın ne kadar? Tam altın kaç TL? İşte güncel altın fiyatları!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.473,63 TL liradan satılıyor. 10 Haziran 2023 yani haftanın altıncı işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Haziran altın fiyatları!

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!

Süleyman Soylu, canlı yayında yaptığı açıklamada, motor kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre, 125 cc'nin altındaki motosikletler için artık B sınıfı ehliyet yeterli olacak. Ayrıntılar haberimizde...

Doların 10 gün sonra geleceği seviye belli oldu! Selçuk Geçer altını çizerek açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların ne kadar olacağı merak konusu. Selçuk Geçer doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi altını çizerek açıkladı. Son dakika Selçuk Geçer dolar yorumu...

Altının ons fiyatı 2 bin doların altında! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altının ons fiyatı 2 bin doların altında işlem görüyor. Piyasalar yakından takip edilmeye devam ediliyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi?

Doların haziranda geleceği rakam belli oldu! Yastık altında doları olanlar hazır olsun! Dolar bu kadar olacak!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar ne kadar olur, dolar ne olur? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Doların haziranda geleceği rakam belli oldu! Yastık altında doları olanlar hazır olsun! Dolar bu kadar olacak!

1 doların ne kadar olacağı belli oldu! Yastık altındaki dolarlar kabardıkça kabaracak! Görmedim duymadım demeyin!

1 doların ne kadar olacağı belli oldu! Yastık altındaki dolarlar kabardıkça kabaracak! Görmedim duymadım demeyin!

Merkez Bankası ihtiyaç kredileri için güncelleme yaptı! 70.000 TL altındaki krediler...

Banka ihtiyaç kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Bankalara gönderilen yazıda, ihtiyaç kredilerine örtülü faiz indirimi getirilmesinde değişikliğe gidildiği bildirildi. 70 bin liranın altındaki krediler bu düzenlemeyle muaf tutulacak.

apartmanın altındaki işyerinin aidatı Haberi

apartmanın altındaki işyerinin aidatı

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Aidat sorumluluğu taşınmazın sahibinde oluyor. Ancak, taşınmaz malda kiracı olması durumunda; aidat ödeme sorumluluğu kiracıda oluyor.


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

 a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;

 b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle...