19 / 07 / 2024

Apple enerji sektörüne mi girdi

Apple enerji sektörüne mi girdi

ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonunun (FERC) yaptığı açıklamada, Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvurunun onaylandığı belirtildi.

Limak yeniden konut sektörüne giriyor!

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding yeniden konut sektörüne giriyor.

Doğanlar Yatırım Holding inşaat sektörüne odaklanacak!

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek markalarıyla öne çıkıyor. Firma 2018 yılında inşaat ve enerji sektörüne odaklanacak.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

BDDK'dan enerji sektörüne yeni sözleşme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu enerji sektörüne yönelik kredilere ilişkin yıl sonuna kadar uygulanacak hükümleri belirledi.Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni

Apple, enerji sektörüne girdi!

ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonunun (FERC) yaptığı açıklamada, Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvurunun onaylandığı belirtildi.

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

Seren Serengil ve annesi inşaat sektörüne giriyor!

SEREN Serengil, annesi Nevin Serengil ile birlikte , inşaat sektörüne giriyor. Anne kız, Çatalca bölgesinde sahip oldukları arazi üzerinde villalardan oluşan bir site yapmanın hazırlığında..

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.

Demirkaya İnşaat fayans sektörüne girdi!

Demirkaya İnşaat, granit-seramik cam fayansı sektörüne girdi. Bugüne kadar yüzlerce kişiyi konut sahibi yapan Demirkaya İnşaat, genellikle Akdeniz Bölgesı'nde bilinen cam fayansını Ege Bölgesi'ne getirdi.

Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı!

Konut ihtiyacı orta ve orta alt segmentte yoğun şekilde sürüyor, orta üst ve lüks segmentte ise talep yavaşladı. Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı.

Hakmar inşaat sektörüne girdi!

23 süpermarketi ve 310 discount şubesiyle gıda perakende pazarının önemli oyuncularından biri olan Hakmar Şirketler Grubu, inşaat sektörüne giriyor. Pendik'te 100 milyon TL'lik yatırımla 600 konutluk bir projeye başladı.

Batıçim enerji sektörüne yöneldi!

Batıçim son dönemlerin popüler sektörü olan enerjiye yöneldi. 2007 yılında kendi ihtiyaçlarını karşılamak için sektöre adım atan Batıçim, 2015 yılında alternetif enerji kaynaklarıyla 300 megawatt enerji üretme hedefi koydu.

Apple enerji sektörüne mi girdi Haberi

Apple enerji sektörüne mi girdi


ABD'li teknoloji devi Apple'ın elektrik iletimi yapmak için onay aldığı bildirildi.  ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonunun (FERC) yaptığı açıklamada, Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvurunun onaylandığı belirtildi. 


Açıklamada, Apple Energy'nin başvurusunun, komisyonun piyasa tabanlı fiyat oran koşullarına uyduğu ifade edilerek, şirketin yarından itibaren elektrik iletimine başlayabileceği bildirildi.


Apple Energy, geçen yıl Kaliforniya'nın San Francisco şehrinde 130 megavatlık bir güneş enerjisi santraline 850 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Şirketin ayrıca Nevada eyaletinde bulunan Nevada Power Company adlı firmada 19,9 megavatlık, Arizona eyaletindeki Salt River Project'de 50 megavatlık, California Bağımsız Sistem Operatörün'de de 130 megavatlık elektrik üretim kapasitesi hakkı bulunuyor. 


FERC'in elektrik üretim izni, Apple Energy'nin söz konusu santrallerden elektrik iletimine izin veriyor. 


Apple, güneş enerjisinden ürettiği elektriği kendi ofislerinin,...