16 / 05 / 2024

ar ge merkez kurma

ar ge merkez kurma

Tasarım ve inovasyonla yakalanan farkla tekstil sektörünün daha da büyüyeceğini söyleyen Söktaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, Söktaş Tekstil bünyesinde Ar-Ge merkezi kurmak üzere başvuruda bulunmak üzere hazırlıklarımız devam ediyor, ded

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

​​​​​​​Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin birtakım açıklamada bulunarak, "İkili kur sistemi diye bir durum yok. Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" dedi.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

Merkez Bankası açıkladı! Dijital Türk Lirası için ilk adım atıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM, Dijital Türk Lirası Ar-Ge kapsamında mutabakat zaptı imzaladı. Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu oluşturuldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

Ar-Ge'ye geçen yıl 38,5 milyar lira harcandı!

Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcaması, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29,1 artışla 38 milyar 534 milyon lira oldu.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

ar ge merkez kurma Haberi

ar ge merkez kurma

 Söktaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, 2009 yılından bu yana faaliyette bulundukları Hindistanda Söktaş adının Türkiyeden daha çok bilinmeye başladığını söyledi. Bunun nedenini Hindistanda kumaşın hala perakende satılması olduğunu söyleyen Kayhan, Hintliler bizi Avrupalı olarak algılıyor. Kumaşlarımız çok ilgi görüyor dedi.

SÖKTAŞ Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, 2009 yılından bu yana üretim yaptıkları Hindistanda beklentilerinin üzerinde bir başarı yakaladıklarını belirterek, Hindistanda Türk üretici Avrupalı olarak algılanıyor. İşin gerçeği de bu, biz Hindistana göre Avrupalıyız. O nedenle de kumaşlarımız büyük ilgi görüyor dedi. 2007de Hindistanda yatırım yapmaya başladıklarında ihracat ağırlıklı bir faaliyet yürütmeyi planladıklarını kaydeden Kayhan, İç pazarda bu kadar talep göreceğimizi düşünmemiştik. Şu anda Hindistandaki üretimimizin yüzde 30unu ihraç ediyoruz. Yüzde 70ini iç pazara veriyoruz. Hindistanda markalaşmaya başladık...