24 / 07 / 2024

Arabistan haberleri

Arabistan haberleri

Suudi Arabistan'da enflasyon Şubat ayında yıllık bazda son 27 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Suudi Arabistan uyarı yapınca brent petrol fiyatları ne oldu? 

Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Suudi Arabistan’ın açıklamaları, petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan'da bakanlık istihdamı ve verimi artırmak için çalışma sistemini incelediklerini ve gözden geçirdiklerini açıkladı. BAE’den sonra bu ülkede de hafta sonu tatili 3 güne çıkabilir.

Suudi Arabistan kritik hamle! TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracak!

Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açmak için müzakerelerde son aşamaya gelindiği belirtildi.

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Suudi Arabistan ulaşım projelerini yapan firmaların borçlarını ödemiyor!

Suudi Arabistan’ın altyapı projeleri için anlaştığı ABD merkezli Bechtel ve diğer uluslararası firmalara milyarlarca dolarlık ödemelerini yapmadığı ifade edildi. 

Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 şube açıyor!

D-ream çatısı altındaki Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 yeni şube açacak.

Suudi Arabistan'da 1300 konutluk proje hayata geçecek! 

Suudi Arabistan 2,9 milyar dolar tutarında yatırımla kurulan turizm geliştirme şirketi ile 1300 adet konut inşa edilecek. 

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Arabistan haberleri Haberi

Arabistan haberleri

Merkez İstatistik Bölümünün açıkladığı verilere göre, Suudi Arabistan'da yıllık enflasyon Şubat ayında yüzde 8,67 arttı. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'daki enflasyonun artışında kira ve yiyecek maliyetlerinin etkisi büyük oldu. Verilere göre, Şubat ayında sadece kiralar yüzde 18 artarken, yiyecek fiyatları da yüzde 13 artış gösterdi.