04 / 05 / 2024

Arabistanlı Lawrenceın Oxforddaki evi satılıyor mu

Arabistanlı Lawrenceın Oxforddaki evi satılıyor mu

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.

Jennifer Lawrence New York'ta 21.9 milyon dolara villa satın aldı! 

Hollywood'un başarılı oyuncusu Jennifer Lawrence New York'taki evini  5 milyon dolar indirimle sattı. Güzel oyuncu aynı bölgeden  iki katlı  bir villa satın aldı. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın evi 20 milyon TL'ye satılıyor! 

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Akzirve Gayrimenkul'ün Zeytinburnu projesine durdurma kararı!

Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Akzirve Gayrimenkul’ün NAKO arazisi üzerinde hayata geçireceği proje yargı kararıyla durduruldu.

Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler Etkinliği 3 Nisan'da!

İstanbul Ticaret Odası tarafından 3 Nisan 2017 Pazartesi günü, “Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler” isimli etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte, Arap ülkelerinde yatırım fırsatları ile ilgili sunum yapılacak.

Jennifer Lawrence, California'daki evini 865 bin dolara sattı!

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Jennifer Lawrence New York’ta bir ev satın alabilmek için ABD’nin California eyaletindeki villasını indirim yaparak sattı.

Jennifer Lawrence, California'daki evini 1.1 milyon dolara sattı!

Önceki gün Forbes Dergisi tarafından 46 milyon dolar gelirle 2016'da "dünyanın en çok kazanan kadın oyuncusu" olduğu açıklanan Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence'ın (26), bir ev satışından 270 bin dolar kazanç sağladığı ileri sürüldü.

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Suudi Arabistan'ın tercihi Altın Emlak oldu!

Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını güvenilir bir emlak zinciri kanalıyla gerçekleştirmek isteyen Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye’deki tek tercihi Altın Emlak oldu.

Suudi'ler Trabzon'daki Blue Green'i satın aldı!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının dev projelerinin yer aldığı CNR Emlak Fuarı bugün sona ererken fuarda Kasır Yapı Blue Green Projesi'ni Suudi Arabistanlı Almassoud Yatırım ve İnşaat Şirketi'ne sattı.

Suudi Arabistanlı Prens El Velid Marmaris'te arazi bakıyor!

Dünyanın en zenginleri listesinde 34 ’üncü sırada yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, Türkiye'de arazi bakıyor.

Arabistanlı Lawrenceın Oxforddaki evi satılıyor mu Haberi

Arabistanlı Lawrenceın Oxforddaki evi satılıyor mu

Birinci Dünya Savaşı’nda Arapları Osmanlı’ya karşı ayaklandıran, çıkan isyanı yöneten ve bugünkü Suudi Arabistan, Ürdün, Irak ve Suriye’nin kuruluşunda etkili olduğu kabul edilen ünlü İngiliz casus Thomas Edward Lawrence’in, Oxford’ta 24 sene boyunca yaşadığı evi 2 milyon 600 bin pound’a satılığa çıkarıldı. 

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, 1890’larda inşa edilen 4 katlı, 9 yatak odalı, 5 misafir odalı, 3 banyolu evin her bir katı 330 metrekare büyüklükte. Satış ilanında, evin tarihi kimliğine dikkat çekilerek, ”Ünlü arkeolog, subay, diplomat, yazar ve en iyi bilinen adıyla ‘Arabistanlı Lawrence’ 1896 ile 1921 arasında bu evde yaşamıştı’ ifadelerine yer verildi.

Londra’da arkeoloji ve tarih eğitimi alan Lawrence, bitirme tezini Suriye ve Filistin’deki haçlı kaleleri üzerine yazdı. Bu evde yaşadığı dönemlerde, 1910 ile 1914 yılları arasında...