12 / 05 / 2024

arap koknut sektörü

arap koknut sektörü

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Ortadoğu'daki gelişmelerin emlak sektörüne etkisi!

Türk gayrimenkul sektörü bitmesine son 20 günün kaldığı 2017 yılında yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu. Ancak en büyük yatırımcısı Arap bölgeleri olan sektör, 2018’e ABD’nin Kudüs kararı sonrası sancılı bir dönemden geçen Ortadoğu’daki gelişmelerin gölgesinde giriyor.

Konut sektörü İstanbul'da bin Arap yatırımcıyla buluşacak!

Gayrimenkul ve konut sektörü, İstanbul’da bin Arap yatırımcıyla buluşmak için hazırlanıyor. 

Arapların konut alımları sektörü nasıl etkiledi?

Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüde?

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

Turizm sektörü için helal turizm umut oldu!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.

Türk gayrimenkul sektörü rekor kırmaya hazırlanıyor!

Türkiye geçirdiği 2 seçim ve Batı kaynaklı ekonomik durgunluğa rağmen siyası istikrarı ile gayrimenkul satışında rekor kırmaya hazırlanıyor. Körfez piyasasına açılan Türk gayrimenkul sektörü bu yılın ilk 3 ayında Arap alıcıların istilasına uğradı.

Arap gayrimenkul yatırımcıları İstanbul’a geliyor!

GAYRİMENKUL sektörünün önemli buluşmalarından ‘10. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi’ 23-24 Nisan’da Hilton Convention Exhibition Center’da gerçekleştirilecek.

Araplar Ordu'da inşaat sektörüne ivme kazandırdı!

Ordu iline büyük ilgi gösteren Arap yatırımcılar bölgedeki inşaat sektörüne çok hızlı bir şekilde ivme kazandırdı.

Arap yatırımcılar Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu!

Arap ülkelerinden 50'ye yakın yatırımcı İstanbul'da Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 gün sürecek etkinlik boyunca yoğun bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi.

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu!

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu. 47 Arap yatırımcının katıldığı etkinlik 3 gün sürecek. Türk inşaat patronları, yaşanan terör olaylarının yabancı yatırımcıları tedirgin etmemesi için ‘Türkiye’ye yatırımdan korkmayın’ mesajı verecek

Gayrimenkul sektörüne damga vergisi müjdesi!

Körfez ülkelerinden 50 yatırımcı İstanbul’a çıkarma yaptı. Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten damga vergisiyle ilgili müjdeli bir haber geldi.

Şahin Yalçın: Konut sektöründe Araplar bir numara!

Türkiye'nin bir çok şehrinde Arap yatırımcılar konut sahibi olurken, Zonguldak bu pastadan pay sahibi olamıyor. Şahin Yalçın, "Konut sektöründe Araplar bir numara olduğu için konuta geliyor. " dedi.

arap koknut sektörü Haberi

arap koknut sektörü

Murabahat Yatırım, merkezi Kuveyt'te bulunan Kuveyt ve Suudi Arabistanlı iki ailenin bir araya gelerek kurdukları bir yatırım fonu. Gayrimenkul dışında perakende, tarım, enerji ve turizm alanlarında yatırımları var. 1.3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan 600 kişilik işgücüne sahip bir yatırım grubu. Kuveyt dışında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Mresco da Murabahat Yatırım'ın Türkiye başkanlığı... Mekke'deki Hacer Tower'ı Türkiye'de satmasıyla tanıdık şirketi. Daha sonra Türkiye'de yatırımlarını genişletme yönünde adımlar attılar. Catering sektöründe 3 Öğün firmasını satın almışlardı. Şimdi ise tarımda Çanakkale Geyikli'de aldıkları zeytinliklerde üretilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağları ile yeni bir marka çıkarmaya hazırlanıyorlar. Yenilenebilir enerji ve özellikle madende de yakında yeni bir yatırımı açıklayacaklar. Tabii bu yatırımların arkasında petrol gelirlerinin düşmesi ve buna karşılık...