02 / 05 / 2024

arap turistler bursa turizmi

arap turistler bursa turizmi

2014 yılında kente gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa'da emlakçılığa da başladılar.

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi, yatırım ataklarına Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açarak devam ediyor. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk’ta şube açacak olan Bursa Kebap Evi, Arap yatırımcıların markajına girerek One Stop Khalifa City şubesi için MBI Mubarak

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa'ya Arap köyü kurulacak!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid'le bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Stratejik kararlar aldık. Arap yatırımcı ve turist sayısında ciddi artış bekliyoruz" diye konuştu.

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Arap iş adamları, Bursaspor'un stadını ziyaret etti!

Ortadoğu Turizm Seyahat Acentaları Derneğinin (OTSAD) organizasyonu ile çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen bir grup Arap iş adamı, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nı gezdi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Cemil Öztürk: Arap turistler için özel hazırlık yaptık!

Taka Gazetesi yazarı Yusuf Turgut, Trabzon’un başarılı iş adamlarından Cemil Öztürk'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Turgut'un o yazısı.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

arap turistler bursa turizmi Haberi

arap turistler bursa turizmi

Arap turistler, Ortadoğu'daki karışıklık nedeniyle tatil için tercih ettikleri Bursa'dan. tatii dönüşü gayrimenkul alıp gidiyor. 


Kentte konut ve arazi gibi gayrimenkuiler yabancılar arasında en çok Araplar, özellikle de Kuveytliler tarafından satın alınıyor. 


Son dönemde emlakçılığa da soyunan Arapların adı alışveriş merkezi ve konut projeleri ile r anılıyor. Turizmciler 2014 de Bursa'ya gelen Arap turist sayısında önceki yıla göre yüzde 25: gayrimenkul satışlarında ise 3 kat artış gözlemliyor. Yıl sonunda ise 750 bin civarı Arap olmak üzere 2 milyon yabancı turist ve yine yabancıya bin 500-2 bin civarında da gayrimenkul satışı hedefleniyor. TURSAB Güney Marmara Bölge Müdür! üğü'nden alınan bilgilere göre; 2013 yılında Bursa'yı 400 bini Arap olmak üzere 500 bin yabancı, toplamda 1 milyon 200 bin turist ziyaret ederken. Araplara 375...