05 / 05 / 2024

Arap turistler tatil tercihi

Arap turistler tatil tercihi

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Kovid-19 Antalya'daki kiralık villalara talebi artırdı!

Kovid-19 salgını Antalya'daki villalara talebi artırdı. Sosyal izolasyona önem veren vatandaşlar, hem yerli hem de yabancı turistler, tatil tercihlerini villalara yöneltti...

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Çambaşı Yaylası'na Arap yatırımcı ilgisi!

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kayak merkezinin açılmasının ardından Arap yatırımcılarında ilgili arttı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, bir Arap yatırımcının yaylaya tatil köyü yapmak istediğini söyledi.

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Cemil Öztürk: Arap turistler için özel hazırlık yaptık!

Taka Gazetesi yazarı Yusuf Turgut, Trabzon’un başarılı iş adamlarından Cemil Öztürk'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Turgut'un o yazısı.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Araplar Ordu'da golf tesisleri ve tatil köyü kuracak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu: 'Son bir yıl içinde Arap yatırımcılar Ordu'dan gayrimenkul ve 200'e yakın daire satın aldılar. Şimdi de yaylada 100 milyon dolarlık golf tesisleri ve tatil köyü kurmak için başvurdular' dedi.

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çeviriyor!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu’dur” dedi.

Arap turistler tatil tercihi Haberi

Arap turistler tatil tercihi


Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, günübirlik kiralanan evlerde kalanların isimlerini kayıt altına almayanlar ve kolluk kuvvetlerine bildirmeyenlere 10 bin lira ceza uygulanacağını belirterek, “Bu tür kiralama yapanların iki ay içinde gerekli başvuruları yaparak kayıt altına girmesi gerekiyor" dedi.

Evlerin günübirlik kiraya verilmesinin herkesin rahatsızlık duyduğu bir konu olduğunu belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Güvenlik açısından sakıncalı bir durum. Sadece Trabzon için değil, Türkiye'nin her tarafında güvenlik açısından sakıncalı bir durum oluşturuyordu. Geçmişte bunun önemli terör sorunlarından biri olduğunu gördük. Ahlak yönünden baktığımız zaman günübirlik evlerin kullanılmasında başka türlü sıkıntıların çıktığını da biliyoruz. Ayrıca bunlar kayıt dışı" şeklinde konuştu.

“Otellerle...