04 / 05 / 2024

arap turizmciler

arap turizmciler

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.

Türkiye'de 350 tesettür otel var!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.Arap turizmciler, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar." dedi.

Turizm sektörü için helal turizm umut oldu!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.

Araplar yatırım yapmak için Yakakent'i seçti

Samsun' un Yakakent İlçesi'nde Arap turizmciler, apart otel tarzında iki turizm yatırımı yapmak için toplam 38 dönüm arsa satın aldı. Yakakent Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Kıyma, Arapların ilçede yatırım amaçlı yeni yer almak için girişimlerinin sü

Turizmciler Afyon'da biraraya gelecek!

Turizmciler Afyon'da biraraya gelecek. Afyon, Isparta, Kütahya, Uşak, Burdur'daki, otel, restoran ve ilgili turizm sektörü temsilcileri T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda Afyonkarahisar'da biraraya geliyor.

Alanya'daki turizmciler 2015 turizm sezondan endişeli!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turizmciler, Suriye'deki çatışmaların sürmesi halinde, 2015 turizm sezonunda erken rezervasyonların azalmasından endişeli olduklarını söyledi. Ayrıca kış rezervasyonlarında da azalma yaşandığını ifade ettiler.

Arap turistlerin favori semti: Horhor!

Aksaray Horhor’da parklar, lokantalar ve nargile kafeler Araplarla dolu. Esnafın bir kısmı bol bahşişten memnun ama Arap dilencilerden şikâyet var. Horhor'da yer alan kebapçıların tabelaları bile Arapça..

Turizmciler bu yıl kış sezonundan umutlu!

Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye genelinde ekini ayından itibaren birçok yüksek merkezde kar yağışının görülmesi kış turizmcilerini sezon için umutlandırdı. Turizmciler, bu kış çok kar yağışı olmasını bekliyor...

Turizmciler kış sezonunun iyi geçeceğini ümit ediyor!

Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor

Turizmciler kış sezonundan umutlu!

Geçen yıl ocak-şubat aylarında dahi kar yağışının beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Arap bağış fonu İstanbul'daki Suriyeliler için toplu konut inşa edecek!

Zengin Arap aileleri zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul' daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edecek. Yatırım için Beylikdüzü ve Silivri bölgeleri öne çıkıyor..

2.Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi 1-4 Aralık'ta!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesinin düzenlediği 2.Türk - Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesine, 22 Arap ülkesinden 600 kişilik alım heyeti katılacak...

600 Arap işadamı İzmir'e geliyor!

Türk-Arap ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 1-4 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği "2. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi" tanıtım toplantısı yapıldı. Zirveye 22 Arap ülkesinden katılacak temsilcilerle işbağlantıları kurulması hedeflendi

arap turizmciler Haberi

arap turizmciler

Rusya ile yaşanan uçak krizi ve terör saldırılarıyla gelirleri önemli ölçüde düşen turizm sektörü, ‘Müslüman turiste’ sarıldı. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde gelirleri 200 milyar doları aşması beklenen ‘helal turizm’den Türkiye’nin daha çok pay alması için sektör temsilcileri harekete geçti. Geçtiğimiz hafta Konya’da düzenlenen ‘Helal Turizm Konferansı’na katılan Arap turizmciler, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. İstanbul ve Antalya’ya daha fazla Arap turist gelecek” mesajı verdi.


4 BİN DOLAR HARCIYOR

Suudi Arabistan merkezli Arabco Travel&Tourism CEO’su Abdullah Al Rasheed, Türkiye’nin Arap turistler için vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Her şeyden önce Müslüman bir ülke olması Türkiye’ye gelecek olan Arap turist sayısını arttırmaya yeter. Ayrıca tarihi mekanları ve camileriyle sadece İstanbul değil Türkiye’nin hemen hemen her noktası Müslüman turistlere hitap...