08 / 05 / 2024

arap turizmi sayısı

arap turizmi sayısı

Yaz dönemini değerlendiren Bursalı turizmciler, Arap turist sayısındaki artışla birlikte yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını söylediler. Vehbi Varlık, Türkiye'deki turizm yatırımlarının artışının olumlu seyrinde devam ettiğini belirtti

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Altın Türk Yatırım ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısının artacağını söyledi.

Körfez yatırımcısı Trabzon'a Arap şehri kuracak!

Şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul batılı turist sayısında kayıp yaşıyor!

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.

Türkiye 32 milyon turist sayısı ile 6. sırada!

TURİST sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin hedefinde katma değer ekonomisine geçişin yol haritasını hazırlamak var. Hedef, 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak...

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artırıyor!

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artarken bu kesime yönelik hizmetler de hızla çeşitleniyor. VIP araba kiralamada Ortadoğulu turistlerin talebi yüzde 70 yükselirken, outlet AVM'ler artık Arapça kitapçık bastırıyor.

Yabancı turist sayısı yüzde 4,08 arttı!

Ömer Çelik: 'İlk 5 ay itibariyle yabancı ziyaretçi sayısındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,08 olarak görülüyor ancak özellikle temmuz-eylül döneminin ülkemiz turizmi açısından oldukça iyi bir dönem olacağını düşünüyoruz' dedi.

ODEON Tours turist sayısını 300 bine çıkarmayı hedefliyor!

OTI Holding'in şirketi ODEON Tours Yer Hizmetleri Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) hedef büyüttü. Şirket, halen 56 bin 550 olan turist sayısını 2019'a kadar 5 kat artırarak 300 bine çıkarmayı hedefliyor

OTI Holding 2019'a kadar turist sayısını 300 bine çıkarmayı hedefliyor!

OTI Holding'in şirketi ODEON Tours Yer Hizmetleri Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) hedef büyüttü.Şirket, halen 56 bin 550 olan turist sayısını 2019'a kadar 5 kat artırarak 300 bine çıkarmayı hedefliyor.

İsmail Hocaoğlu: Rize'de turist sayısı arttı!

RİZE Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'de turist sayısının arttığını, yabancı turistler arasında Arap turistlerde önemli bir artış gözlemlendiğini söyledi. Yabancı turistlerin yaklaşık 25 binini Arap turistler oluşturdu...

arap turizmi sayısı Haberi

arap turizmi sayısı


Yaz dönemini değerlendiren Bursalı turizmciler, Arap turist sayısındaki artışla birlikte yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını söylediler. Bursa SKAL Kulübü Derneği'nin eylül ayı olağan toplantısında geride bırakılan yaz sezonu değerlendirildi. Toplantının açılışında konuşan Bursa SKAL Kulübü Derneği Başkanı Vehbi Varlık, Türkiye'deki turizm yatırımlarının artışının olumlu seyrinde devam ettiğini belirterek, 2014 yılının ilk yarısında Türkiye'de büyük ve orta ölçekli yaklaşık 55 tesisin ve 130 bin odanın devreye girdiğine dikkati çekti. Varlık, 2015 yılı için ise 110 yeni tesisin açılmasının beklendiğini İfade etti. Bursa'daki turizm işletmeleri açısından geride bırakılan yaz sezonuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vehbi Varlık, geçmiş yıllarda yüzde 40-50 doluluk oranıyla geçen temmuz-ağustos döneminin bu yaz yüzde 100 gibi doluluk oranıyla geçmiş olmasının turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. 



BEKLENTİLERİN...