28 / 04 / 2024

İsmail Hocaoğlu: Rize'de turist sayısı arttı!

İsmail Hocaoğlu: Rize'de turist sayısı arttı!

RİZE Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'de turist sayısının arttığını, yabancı turistler arasında Arap turistlerde önemli bir artış gözlemlendiğini söyledi. Yabancı turistlerin yaklaşık 25 binini Arap turistler oluşturdu...



RİZE Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'de turist sayısının arttığını, yabancı turistler arasında Arap turistlerde önemli bir artış gözlemlendiğini söyledi. 


Hocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'yi 2012 yılında 570 bin, 2013'de ise 620 bin turistin ziyaret ettiğini, bunların 60 bininin yabancı olduğunu belirterek, "Yabancı turistlerin yaklaşık 25 binini Arap turistler oluşturdu. Yabancı turistler arasında ilimizi ziyaret eden Arap turistlerde önemli bir artış gözlüyoruz. Suudi Arabistan, Dubai ve Kuveyt'ten yoğun turist var. Arap turistler özellikle termal kaplicalara önem veriyor" dedi. Arap ülkelerinde düzenlenen fuarlara katılmalarının turist sayısındaki artışta önemli etki ettiğini ifade eden Hovaoğlu, "Arap turistler kum ve güneş turizminin yanında önemli bir alternatif olan doğa, kültür ve tarih turizmine önem veriyor. 


Rize bu açıdan çok zengin. Doğal yürüyüş parkurları, endemik çeşitlilik, şelaleler, göller, tarihi ve kültürel yapıları ile önemli turizm zenginliğine sahibiz. Arap turistler burada huzur ve sükûneti buluyor" diye konuştu. Hocaoğlu, farklı illerde yaşayan Rizelilerin son yıllarda tatil için daha fazla memleketlerini tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. 


Karadenizden Güne Bakış


Geri Dön