20 / 05 / 2024

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Araplar Türk gayrimenkul sektörü ile buluşacak!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen TurabExpo Fuarı 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜRAP, 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığı ile fuara katılan firmaların konutlarının, Arap ülkelerinde satışına da aracılık yapacak...

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri için banka kurulsun talebi!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

TOKİ Aliağa imar uygulaması yeniden askıda!

TOKİ'nin hazırladığı İzmir Aliağa İlçesi, Arapçiftliği Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 6707, 6117 7746, 7747 ve 8182 nolu parsellerin imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Burak Özçivit gayrimenkul projesinin reklam yüzü oldu!

Oyuncu Burak Özçivit, bir gayrimenkul firmasının yeni projesinin reklam yüzü oldu. Özçivit, Arap ülkelerinde gösterilecek reklam filmi karşılığı 5 milyon TL aldı.

Duygu Yalçınkaya'ya 11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nden ödül!

11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, 20-21 mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. İran ve Avrupa'da televizyonlarda Emlak Turu programları yapan Duygu Meltem Yalçınkaya, Orta Doğu ülkelerinde iş yapan iş kadını ödülü verildi.

Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler Etkinliği 3 Nisan'da!

İstanbul Ticaret Odası tarafından 3 Nisan 2017 Pazartesi günü, “Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler” isimli etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte, Arap ülkelerinde yatırım fırsatları ile ilgili sunum yapılacak.

Türk-Arap Odası kuruldu!

2,7 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip Arap Odalar Birliği, TOBB ile birlikte Türk-Arap Odası’nı kurdu. Finansman sıkıntısının olmadığını söyleyen Arap işadamları ise kendi ülkelerinde Türklerin inşaat yapmasını istedi. Odanın merkezi ise İstanbul’da olacak.

PETKİM Aliağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Aliağa ilçesi Arap Çiftliği'nde PETKİM'e ait 1130 ada 1 nolu parsel ve 1130 ada 2 nolu parsel ile tescil harici alanda hazırlanan imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Düzce'nin bazı mahallelerine ilave imar planları!

Düzce'de bir süre önce mahalle statüsüne geçen Soğukpınar’da imar planları tamamlandı. Şimdi de Sarayyeri, Arapçiftliği, Körpeşler ve Akınlar Mahallelerinde ilave imar planlarının yapılması gündeme geldi.

Safranbolu, Arap ülkelerinde tanıtılacak!

Tarihi konaklarıyla ünlü ve yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedeflenen Safranbolu'ya diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerinde tanıtımlar artırılacak.

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi.

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri Haberi

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri

Beyrut'taki Kongreler Merkezi'nde düzenlenen zirve, Suudi Arabistan’ın Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan'ın 3. Arap Birliği Ekonomik Zirvesine ilişkin kararları okumasıyla başladı. Ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, açılış konuşması yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Avn, konuşmasında, bu zirvenin Arapları bir araya getiren bir fırsat olmasını temenni ettiklerini ancak birtakım engeller nedeniyle koltukların boş olmasından ötürü üzüntü duyduklarını belirtti. 

Bölge ülkelerinin savaşlarla sarsıldığını ifade eden Avn, bugünkü zirvede bu savaşların "nedenleri veya teşvikçilerini" tartışmayacaklarını, yeniden imar ve kalkınma konularını ele alacaklarını dile getirdi. 

Arap ülkelerindeki yeniden imar ve kalkınma projelerini finanse edecek yeni bir bankanın kurulması çağrısında bulunan Avn, Lübnan'daki nüfusun yarısının Suriye ve Filistinli mültecilerden oluştuğuna dikkati çekti.

Ülkesindeki Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmesi için uluslararası toplumun her türlü çabayı...