17 / 05 / 2024

Arap yatırımları 2016

Arap yatırımları 2016

Küresel ekonomideki belirsizlik ve körfezdeki gerginlik, Arap yatırımcıların Türkiye ilgisini arttırıyor. 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye’ye ilgisi devam eden Arap yatırımcılara önümüzdeki hafta Antalya'da buluşacak.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

2016'da yatırımların yüzde 56'sı 15 Temmuz'dan sonra yapıldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, 2016'da Türkiye'ye yapılan yatırımları değerlendirdi. Ermut, Türkiye yatırımlarının yüzde 56'sının 15 Temmuz'dan sonra yapıldığını belirtti.

Ankara Elmadağ'da belediye yatırımları konuşuldu!

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, 2016 yılında hayata geçen yatırımlarını ve 2017 projelerini değerlendirdi. Toplantı Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir'den kente estetik katan yatırımlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2016’da da yoğun bir faaliyet programı gerçekleştirdi. İşte o yatırımlar...

Bursa Büyükşehir 2017 yatırımlarını programladı!

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda 2016 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yatırımlarını da programladı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2016 tarihinde 29934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu ve özel sektör yatırımları 2017'de artacak!

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.

Arap yatırımları 2016 Haberi

Arap yatırımları 2016

Küresel ekonomideki belirsizlik ve körfezdeki gerginlik, Arap yatırımcıların Türkiye ilgisini arttırıyor. 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye’ye ilgisi devam eden Arap yatırımcılara önümüzdeki hafta Antalya'da buluşacak.


Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmi son 14 yılda beşe katlandı. 2003 yılında 9 milyar dolar olan körfez ile ticaretimiz, bugün itibarıyla 46 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 2017 yılında 70 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Kuveyt başta olmak üzere birçok Arap ülkesiyle iş birliği bulunun Türkiye'ye olan ilgi 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da hız kesmedi.


27 ÜLKEDEN 300 KATILIMCI GELİYOR


Yatırımlarını sürdüren Arap ülkelerinin ilgisi canlı tutan en önemli etkenler Türkiye'nin dinamiği ve sağlamlığı olarak dikkat çekiyor. Türkiye'ye ilgisi süren Arap yatırımcılara önümüzdeki hafta Antalya'da düzenlenecek “ortaklık ve kalkınma”...