03 / 05 / 2024

araplar Bursadda fiyatları arttırdı

araplar Bursadda fiyatları arttırdı

Arapların tatilde ilk tercihlerinden olan Güney Marmara, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarında da yoğun talep görüyor. Otelde konaklamayı tercih etmeyen turist, ya vila veyahut daire satın alıyor ya da kiralamayı tercih ediyor.

Araplar konut fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların, en çok konut almayı tercih ettiği Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinde konut fiyatları yüksek rakamlarda seyrediyor..

Beylikdüzü Arapların ilgi odağı oldu!

İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen Evim Yüksekdağ projesi Arapların yeni gözdesi haline geldi. Projede daire fiyatları 297 bin liradan başlıyor.

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

Bursa'daki Araplar kira fiyatlarını artırdı!

Bursa'da son dönemde yaşanan konut kiralarının yükselmeleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi artışları Bursa Haber'e değenlendirdi.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

Arapların konut ilgisi Yalova'da fiyatları artırdı!

Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını yükseltti!

Körfez Geçiş Köprüsü, gayrimenkul fiyatlarına doping etkisi yaptı. 'Boğaz manzaralı' ilanları ile dikkat çeken evlerin fiyatlarında yüzde 150'ye varan artışlar görüldü. Bölgeye en çok Araplar ilgi gösterdi.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

İstanbul'da kira fiyatlarını Araplar artırıyor!

İstanbul'da kiralık daire fiyatları ilçelerin yerlerine, ekonomik ve kültürel yapılarına göre şekilleniyor. Beşiktaş'ta 4+1 daire 5 bin 800 liradan, Esenyurt'ta 3+1 daire 250 liradan kiraya veriliyor...

Araplar'ın yoğun ilgisi İstanbul'daki kira fiyatlarını arttı!

Yıllarca kiracıların korkulu rüyası haline gelen 'Almanya'dan oğlum gelecek' efsanesi yerini şimdi 'Arap kiracıya' bıraktı. Arap kökenli ailelerin bölgeye olan ilgisiyle mevcut fiyatlar daha da yükseliyor..

Araplar, Londra emlak piyasasında söz sahibi!

11 Eylül'ün ardından ABD'den çıkan Araplar, şimdi de Londra'ya yayılıyor. Araplar, Rusların ardından Londra emlak piyasasına en çok yatırım yapanlardan... Londra'da bir yılda emlak fiyatları yüzde 20 arttı

Araplar ve Malezyalılar toprak alıyor, Türkler de gelsin!

Arazi fiyatlarının çok ucuz olduğu Bosna Hersek'e yabancılar ilgi göstermeye başladı. Özellikle Araplar ve Malezyalılar ülkede büyük miktarlarda arazi toplarken, Türkler Bosna'ya yatırımda gerilerde kalıyor....

araplar Bursadda fiyatları arttırdı Haberi

araplar Bursadda fiyatları arttırdı

Arapların tatilde ilk tercihlerinden olan Güney Marmara, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarında da yoğun talep görüyor. Otelde konaklamayı tercih etmeyen turist, ya vila veyahut daire satın alıyor ya da kiralamayı tercih ediyor. Kentimizde villalar, günlük 500 ila 1000 dolar arasında; dairelerse 100-500 dolar civarı bedelle kiraya verilirken, gayrimenkulde fiyatlar da artıyor. 


KİRAYA VERİYORLAR


Öte yandan, Arap turistler Bursa'da satın aldıkları daireleri kiraya vermeye de başladı. Bu duruma ise acente sahipleri haksız rekabetyaratıldığı iddiasıyla tepkili. Arapların, gelecek yıllarda yapacağı yatırımlarla kentin sanayisinde de yer alacağı öngörülüyor. 


HEDEF 1 MİLYON KİŞİ 


Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş (üstte), Arap turistlerin Güney Marmara'ya son 3 yıldır ciddi talep gösterdiğini ve bu tercihlerini tatilin yanı sıra yatırım ve ticarette de kullandıklarını...