20 / 05 / 2024

Araplar Trabzon\'da yayla kent almak istiyor

Araplar Trabzon\'da yayla kent almak istiyor

Arap turistlerin özellikle Trabzon bölgesine ilgi gösterdikleri ortaya çıktı

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

TOKİ Trabzon'da 327 konutluk yeni proje inşa edecek!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon'da 327 konutluk yeni proje inşa edecek.

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Sektörü değerlendiren Semih Sarıalioğlu, Trabzon'da konut yatırımı için imkanların ve fırsatların artış gösterdiğini dile getirdi.

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Trabzon'da arazi kavgası: 2 yaralı!

Trabzon'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada karı koca iki kişi ağır yaralandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek.

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Trabzon'da 18 yılda 8 bin 37 konut inşa edildi!

AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da devam eden konut inşası hakkında bilgi verdi. 

Trabzon'da kuyumcu kent inşa edilecek! 

Trabzon'da hasırı ile kazaziyenin yapım aşamalarının da gösterileceği ve ürünlerin satışa sunulacağı "Kuyumcu Kent" projesi için düğmeye basıldı.

Trabzon'da yeni otogar inşası başladı!

Trabzon'da yeni otogar için inşaat çalışmaları başladı. Yakın zamanda ilk kazması vurulacak otogar 2022'nin başında hizmete açılacak.

Araplar Trabzon\'da yayla kent almak istiyor Haberi

Araplar Trabzon\'da yayla kent almak istiyor

Suudi Arabistan'dan bazı yatırımcıların, dağ ve yayla turizminin en önemli merkezlerinden olan Trabzon'daki yayla kentlerden birine talip olduğu, bunun yanı sıra, 5 yıldızlı bir otel yapmak için de girişimde bulunduğu bildirildi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un son yıllarda turizm açısından çok önemli mesafe aldığını belirterek, "Trabzon'a özellikle Arap turistler büyük ilgisi gösteriyor" dedi.

Dağ ve yayla turizminin gelişmesi için ilde bulunan yayla kentlerin daha etkin şekilde kullanılması noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kızılcık, şöyle devam etti:

"İlimizde faaliyette bulunan yayla kentlerin işletilmesi noktasında daha etkin bir planlama yapılması için çalışıyoruz. Yayla kentlerin amacına uygun olması lazım. Yayla ve yaylacılık kültürünü yansıtmalı. Bu konuda yeni projeler üretilmeli. Ayrıca bu kentlere ulaşımın sorunsuz olması da, ayrı bir önem taşıyor. Yayla...