03 / 05 / 2024

Araplar yatırım türkiye

Araplar yatırım türkiye

MÜTEKABİLİYET yasasının 2012'de değişmesinin ardından, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul edinimi hızla artıyor. Özellikle Körfez ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi dikkat çekiyor...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan 3 alanda yatırım vurgusu!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak." dedi.

Artık tarım arazilerine yatırım yapan çok kazanacak!

1 dönümü/1.000 metrekareyi, seçeceğiniz yere ve konusuna göre 5 bin TL/7 bin TL ya da 10 bin TL’den başlayan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Yatırım Türk grubu, alım yapacak yatırımcıya kılavuz olmak üzere çalışıyor…

10 ülkeden 80 yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapacak!

10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmak amacıyla gelecek. Yatırımcılar gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturacak.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'de!

"BADEER 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi" kapsamında 40’dan fazla ülkeden 300’e yakın yabancı yatırımcı 100’ün üzerindeki yerli yatırımcıyla bir araya geldi. Zirvede, bine yakın 500 görüşme gerçekleşti.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Abdi İbrahim'den 1 milyar liralık yatırım hamlesi!

Abdi İbrahim, Esenyurt'ta 400 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisini açacak. Şirket ayrıca, 600 milyon liralık yatırımla iki yeni tesisin de temellerini atacak.

EBRD en çok yatırımı Türkiye'ye yapıyor!

İstanbul’a yeni bir anlaşma imzalamak için gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti en fazla yatırım yaptıkları ülkenin Türkiye olduğunu belirtti..

Turkven'den 1 milyar dolarlık yatırım hedefi!

17 yılda 5 milyar yatırım çeken Turkven, 2017'nin sonuna kadar 1 milyar dolarlık yeni uluslararası doğrudan yatırımı Türkiye'ye ulaştırmayı bekliyor.

Araplar yatırım türkiye Haberi

Araplar yatırım türkiye

MÜTEKABİLİYET yasasının 2012'de değişmesinin ardından, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul edinimi hızla artıyor. Özellikle Körfez ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi dikkat çekiyor. Yabancıların alan bazında Türkiye'ye yaptıkları yatırımları incelediğimizde 2014 senesinde 2013'e göre yüzde 78 daha fazla alana yatırım yaptıklarını görülüyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin yabancıya mülk satışı 2.9 milyon metrekare seviyesindeydi. 

Bu yıl 20 bin 57 yabancı Türkiye'den 5.2 milyon metrekare büyüklüğünde taşınmaz satın aldı. Bu yükselişte, Körfez Ülkeleri ön plana çıktı. Körfez'den 5 bin 81 yatırımcı, 1.9 milyon metrekarelik alım yaptı. 


Körfez Ülkelerinin satın aldığı taşınmaz sayısı bir önceki yıla göre metrekare Türkiye'yi seçen ilk 10 ülke Ülke adı Suudi Arabistan İngiltere Almanya Kuveyt Rusya Federasyonu B. Arap Emirlikleri KKTC ABD Hollanda Irak 9)0.625 631115 571.689 522.942 227.469 219.086 196.268 172.835 163.054 138.195 bazında...