27 / 04 / 2024

Araştırma ve Uygulama Merkezi

Araştırma ve Uygulama Merkezi

Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Kaptan’ın öncülüğünde yürütülen bir araştırma ile İstanbul’un 24 ilçesinde bulunan 51 AVM’nin güvenlik karnesi çıkarıldı

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Beykent Üniversitesi çok sayıda Araştırma ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 26 Şubat 2023!

Beykent Üniversitesi 20 Araştırma ve Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 26 Şubat 2023 olarak belirlendi.

İzmir'de olası depremler araştırıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de olası depremlerin büyüklükleri ve tekrarlama aralıkları ile ilgili araştırma yapıldığını dile getirdi. 

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2023'te açılacak!

Sivas'ta 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin 2023 yılında hizmete açılması bekleniyor. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Sivas'ta yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Şişli ve Kağıthane ilçeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip ve sismik izolatör teknolojisiyle tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün hizmete açılıyor...

Vision Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Laboratuvar Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Vision Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Laboratuvar Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şule Altındağ tarafından kuruldu.

Şükür Araştırma Analiz Arşivleme Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şükür Araştırma Analiz Arşivleme Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Demir tarafından kuruldu.

Genetech Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genetech Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ozan Topcu tarafından kuruldu.

Araştırma ve Uygulama Merkezi Haberi

Araştırma ve Uygulama Merkezi

İstanbul’da bulunan alışveriş merkezleri, afet, güvenlik ve kazalara karşı aldıkları önlemler açısından pek iç açıcı durumda olmadığı bildirildi. Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AFAM) Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Kaptan’ın başlattığı ve yürüttüğü araştırma ile İstanbul’un 24 ilçesinde bulunan 51 AVM’nin güvenlik karnesi çıkarıldı. 


AVM’lere “Deprem, İşaret Levhaları, Acil Çıkış Yolları ve Kapıları, Kapılar ve Girişler, Sabit Merpen, Basamaklar, Sahanlıklar ve Yangın Önlemleri” gibi konular karşısında aldıkları önlemlere göre puan verildi. Araştırmaya göre İstinye Park, standartlar açısından en güvenli AVM olarak saptandı. Ancak AVM’lerin çoğunluğu ise standartları sağlayamayarak sınıfta kaldı.


Yangın dolabı, yangın söndürücü gibi ilk yardım malzemelerinin nerede olduğunun belirgin bir şekilde işaretlenmesini içeren yangın kategorisinde İstinye Park birinci olurken, A Plus AVM ikinci sırada yer aldı....