19 / 05 / 2024

Arazi alırken

Arazi alırken

Turyap Emlak Çarşı sorumlusu Selçuk Yıldız vatandaşların arazi satın alırken öncelikli olarak mutlaka ilgili belediyelerden imar durumunu öğrenerek hareket etmeleri gerektiğini belirtti.Yıldız konu ile iligli açıklamalarda bulundu.

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Arazi satın alırken 'lokasyon'a dikkat!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, 'arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken konular'ı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut alırken nelere dikkat edilmelidir? 

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik, konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili yazı kaleme aldı..

Konut alırken bu masraflara dikkat edin!

Ev almak için artık konut kredisi kullanılıyor. Ancak konut kredisi ile ev alırken ekstra masraflar ortaya çıkabilir. Peki bu masraflar nelerdir? 

Mortgage alırken nelere dikkat etmeliyim?

Alacağımız eve karar verdikten sonra en önemli karar mortgage ürün seçimidir. Peki mortgage alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev alırken bu noktalara dikkat!

Konut alma sürecinde olan vatandaşların herhangi bir problemle karşılaşmamaları için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte ev alırken dikkat edilecek 4 nokta..

Devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta!

Devremülk alırken ve aldıktan sonraki süreçlerde herhangi bir sorun yaşamamak için nelere dikkat edilmeli? İşte devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta..

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Ev almak isteyenlerin başvurduğu en yaygın sistem olarak karşımıza çıkan konut kredileri ile ev almak istediğimizde yaptırmanız gereken bazı sigortalar bulunuyor. Peki, Konut kredisi alırken hangi sigortaları yaptırmalısınız?

Hazineye ait arazi alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''hazineye ait arazi alınabilir mi'' sorusunu yanıtladı.

Fatsa OSB için 410 dönümlük arazi alındı!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, OSB'nin büyütülmesi için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Karataş, arazi alımı için yer sahipleriyle anlaşıldığını söyledi.

Ankaralılar konut alırken konfora önem veriyor!

Ankaralıların konut alırken genellikle rahat nefes alabilecekleri yerleri tercih ettiğini söyleyen Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gelgeç, “Ev, Ankaralılar için sadece ihtiyaç değil onlar için bir yaşam alanıdır” dedi.

Arsa alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

Oluşum Gazetesi köşe yazarı olan ve Avukat Fevziye Karaer bugünkü yazısında ''Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?'' sorunu yanıtladı. Karaer, yazısında yatırımcılara önerilerde bulundu.

Ev satın alırken dikkatli olun!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, konut alacak olan vatandaşlara önerilerde bulundu. Türkoğlu “ Evi satın alırken sadece iç ve dış görüntüsüne bakılmamalı” diye konuştu.

Arazi alırken Haberi

Arazi alırken

Vatandaşların arazi satın alırken öncelikli olarak mutlaka ilgili belediyelerden imar durumunu öğrenerek hareket etmeleri gerektiğini belirten Turyap Emlak Çarşı sorumlusu Selçuk Yıldız, "Vatandaş arazi arsa almaya karar verdiğinde emlakçı ne derse desin, öncelikli olarak bunun bir ön araştırmasını yapması gerekiyor. Emlakçı bunu görememiş olabilir. Mutlaka söz konusu arazinin bulunduğu belediyeye gidip, orada imar işleri Müdürlüğü'ne başvurup, burada gayrimenkulün imar durumunu mutlaka sorsunlar" uyarısında bulundu. 

Arazinin fiyatlandırılmasında imar durumunun en önemli kriter olduğunu belirten Yıldız, "Çünkü burada siz bir yeri alırken, nasıl fiyatlandırıyorsunuz, bununla ilgili ipuçları da işte bu imar planında yer alıyor.Siz bir yeri satarken bunun fiyatını neye göre belirliyorsunuz, işte imar planına göre belirleniyor. Bu da demek oluyor ki, burası kaç kat imarlı, 'ticari imarlı mı, konut imarlı mı,...