01 / 05 / 2024

arazi özelleştirme kararları

arazi özelleştirme kararları

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Özelleştirme İdaresinden yatırımcılara arazi fırsatı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan taşınmazların özelleştirilmesine dönük kapsamlı bir ihale süreci başlattı. İhalelerde, 27 kentte yer alan yaklaşık 1127 dönüm büyüklüğünde 107 taşınmazın satışı yapılacak.

Bor Şeker Fabrikası'ndaki özelleştirme meclis gündemine taşındı!

Bor Şeker Fabrikasını satın alan firmanın özelleştirme kapsamı dışında tutulan arazi ve binaları kullanılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Ankara Gölbaşı'nda 7 özelleştirme kararı!

ÖİB, Ankara Gölbaşı'nda bulunan 7 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhale bilgilerinin yer aldığı özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de..

Ankara Gölbaşı'nda 2 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara İli Gölbaşı İlçesi Oyaca Mahallesi'ndeki 2 ayrı parseli özelleştirdi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

ÖİB'den 9 ilde 16 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Tokat, Sinop, Samsun, Erzurum, Bilecik , Bayburt, Balıkesir, Aksaray ve Ankara'da 16 özelleştirme kararı verildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den Nevşehir ve Kütahya'da 6 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kütahya ve Nevşehir'de bulunan 6 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den 3 ilde özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hatay, Ankara ve Çorum'da bulunan gayrimenkulleri özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

arazi özelleştirme kararları Haberi

arazi özelleştirme kararları

Bodrum'da Maliye Hazinesi'ne bağlı ancak özelleştirme dahilinde yer alan  Gökçebel’deki arazi 9 Nisan’da Cumhurbaşkanı Kararı’yla “Gelişme Konut Alanı, Ticaret Alanı, Ticaret Turizm Konut Alanı olmasına karar verilmişti. Sözcü'de yer alan habere göre; söz konusu kararlara yapılan itirazlar ise reddedildi.

Geçtiğimiz aylarda ise Bodrum Yalıkavak’ta yer alan 25 dönümlük arazi için yapılan itirazlar da reddedilmişti.

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre; Ankara Çayyolu’ndaki 5 dönümlük arazide yapılan imar planlarına onay verildi. Ayrıca Çankaya’daki Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan arsalardaki plan değişiklikleri için yapılan itirazlar da reddedildi. 

Ayrıca mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve özelleştirme dahilinde yer alan Didim’deki özel arazide yapılan imar planı değişiklikleri için yapılan itirazlar reddedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan imar planları kararları içerisinden İstanbul Büyükçekmece ve Küçükçekmece’deki...