07 / 05 / 2024

arazi özelleştirmeleri

arazi özelleştirmeleri

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Özelleştirme İdaresinden yatırımcılara arazi fırsatı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan taşınmazların özelleştirilmesine dönük kapsamlı bir ihale süreci başlattı. İhalelerde, 27 kentte yer alan yaklaşık 1127 dönüm büyüklüğünde 107 taşınmazın satışı yapılacak.

Özbekistan Türk Müteahhitlerin peşinde!

Resmi ziyareti kapsamında TMB’yi ziyaret eden Özbekistan İnşaat Birinci Bakan Yardımcısı İskandarov, Temmuz'da çıkaracakları yeni bir düzenleme ile ülkesinde arazi özelleştirmesine başlanacağını, bu gelişmenin Türk müteahhitler için de yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

Bor Şeker Fabrikası'ndaki özelleştirme meclis gündemine taşındı!

Bor Şeker Fabrikasını satın alan firmanın özelleştirme kapsamı dışında tutulan arazi ve binaları kullanılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

arazi özelleştirmeleri Haberi

arazi özelleştirmeleri

CHP TBMM Grubu, arsa ve arazi özelleştirmelerinden elde edilen gelir hakkında rapor yayınladı.Cumhuriyet'te yer alan habere göre; son üç senede neredeyse tamamı; kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı olan arsa ve arazilerin satışından elde edilen özelleştirme gelirleri bu sene bugüne kadar 86.7 milyon dolar oldu. Bu “özelleştirmelerin” 84.3 milyon dolarlık kısmı taşınmaz (arsa) satışlarından meydana geldi. 1.5 milyon dolarlık işletme/ tesis satışı gerçekleşti. 

2019 yılında 116 milyon dolar olan özelleştirme gelirlerinin 82.3 milyon doları, 2020’de de 22.3 milyon dolar olan özelleştirmenin 22 milyon doları arsa-arazi satışından elde edilmişti. Son veriler dahilinde Ak Parti döneminde gerçekleşen özelleştirmelerin büyüklüğü 62.4 milyar dolar oldu. 

Denize sıfır araziler satışa çıktı!