18 / 05 / 2024

arazi plan formatı

arazi plan formatı

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı; İşletme faaliyetleri nedeniyle bozulan sahaların geriye düzenlenmesi, duyarlılığı sağlama, düzeltme, üst toprağı serme gibi işlemlerinin tümünü içeren süreç olarak tanımlanıyor...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan Beşiktaş'taki arazi için afiş!

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı, Beşiktaş Ulus'ta tartışmalara neden olan arazi planının imarına yönelik parti binasına afiş astı.

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi için yeni imar planı!

Beykoz'da hayata geçirilmesi planlanan Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikmişti. Arazi için hazırlanan yeni plan dün askıya çıkarıldı.

Türkiye Mekansal Strateji Planı için arazi ihtiyacı meclis gündeminde!

Türkiye Mekansal Strateji Planı ve Yatırımlar İçin Arazi İhtiyacı Analizi çalışmalarının bulunduğu aşama meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Edirne'de 1 milyon dönüm arazi toplulaştırılacak!

Edirne İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan Akbulut, kentte arazi toplulaştırma çalışmasının 2023 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.

Arnavutköy'ün imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nda değişiklik yaptı. Yapılan yeni plana göre, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği noktadaki 2.7 milyon metrekare arazi imara açıldı. 

DAP Yapı Nişantaşı projesin imar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imar planı askıya çıkarıldı. DAP Yapı tarafından proje geliştirilecek arazi üzerinde konutlar için 10, ticari alanlar için 5 kat sınırı getirildi.

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maltepe Büyükbakkalköy'de Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak dini tesis alanı olarak düzenlendi.

Buca'daki Giraud ailesine ait arazi için verilen imar planı yargıdan döndü!

Buca’da Giraud ailesine ait arazi için Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği konut alanı imarı yine yargıdan döndü. Davayı açan Avukat Mustafa Kemal Turan, “Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararlarını görmemezlikten geliyor” dedi

arazi plan formatı Haberi

arazi plan formatı

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı!

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı; İşletme faaliyetleri nedeniyle bozulan sahaların geriye düzenlenmesi, duyarlılığı sağlama, düzeltme, üst toprağı serme, tohum ekme, fidan dikme, arazi yapısı uygun yerlerde rekreasyon alanları oluşturulması, bitkilendirme ve ağaçlandırma işlemlerinin tümünü içeren süreci olarak tanımlanıyor.


16/12/2003 tarihli ve 25318 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin ekinde yer alan Ek-I kapsamındaki bir projeyi gerçekleştirmeyi planlayan faaliyet sahipleri çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler için çevresel etki değerlendirmesi raporunun eki olarak bu Yönetmelik ekinde yer alan Ek-I Doğaya Yeniden Kazandırma Planını ve bu planı aynen uygulayacağını gösterir noter tasdikli taahhüdü ilgili idari mercilere sunmak ve projelerini verilen kararlara göre gerçekleştirmekle yükümlüdürler.


Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı..

             (1)  Faaliyet...