02 / 05 / 2024

arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

Arazi fiyatları artmaya devam edecek!

Arsa ve arazi fiyatları gündemdeki yerini korurken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda arazi fiyatlarının fi tarihinden bugüne kadar olduğu gibi sürekli artacağını belirterek, nedenini açıkladı.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

Bakan Özhaseki'den açıklama: Yabancılar Türkiye'den 17 bin 76 nitelikli arazi satın aldı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı uyruklulara satılan arazi miktarını Meclis'e taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancılara satılan arsa, arazi, tarla, bahçe gibi gayrimenkullere ilişkin rakamı açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması... 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Bunları bilmeden arsa, tarla, arazi sakın almayın! 20 maddede arsa yatırımı!

Konuta erişimde zorluk yaşayan vatandaşlar toprak alamaya başladı. Ancak arsa, arazi, tarla alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, arsa arazi, tarla alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni adresi tarım arazileri oldu. Son dönemde satışa çıkarılan küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diye yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar arazi alacakları tek tek uyardı.

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen arsa ve arazi piyasasını mercek altına alan Endeksa verilerine göre; beş büyük şehir arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatları en yüksek olan il İstanbul oldu. İşte 5 büyük ilde son dakika arsa ve arazi fiyatları...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Milli Emlak 37 bin TL'ye arazi veriyor! Bu fırsat kaçmaz!

Arazi satın almak isteyenlere Milli Emlak'tan güzel haber geldi. Milli Emlak tarafından bir ilde bulunan araziler 37 bin TL gibi ucuz bir fiyata satışa çıkarılacak. Sınırlı sayıdaki araziler için başvurular kampanya süresince kabul edilmeye devam edecek.

Başarı Arazi Gayrimenkul İnşaat İmalat İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Başarı Arazi Gayrimenkul İnşaat İmalat İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Natalıe Ann Mılls tarafından kuruldu.

arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı Haberi

arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından Ürgüp ilçesinde arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.


Ürgüp'teki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan ÇEM Genel Müdürü Hanifi Avcı, çölleşmeyi önleme konusunda arazi kullanımının en önemli unsur olduğunu vurguladı.


Arazilerde verimin düşmesi ve toprak yapısının bozulmasının çölleşme olarak değerlendirildiğini ifade eden Avcı, "Çölleşme, kum tepesi anlamına gelmiyor. Çölleşme deyince, arazinin bozulması, arazinin tahrip edilmesi, arazinin verimliliğinin azaltması olarak bakarsak doğru bakmış oluruz." dedi.


Çalıştayda, arazi tahribatının dengelenmesi ve Türkiye'de karbon modeli ve izleme sistemiyle alakalı projenin değerlendirileceği belirtildi.


Programa, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Çölleşme Daire Başkanı Özlem Yavuz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Çalıştay'ın 31 Mart'a kadar süreceği...