09 / 05 / 2024

Arazi toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunlar

Arazi toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunlar

Arazi toplulaştırmasına ilişkin tüzük, 24 Temmuz 2009 tarihinde 27298 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük kapsamında arazi toplulaştırması ve dağıtımı yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Tebernüş Kireçci: İbiza'da kiralara gücü yetmeyenler arabalarında yaşamaya başladı, Türkiye'de de karşılaşılabilir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İbiza'da kiralara gücü yetmeyen ada sakinlerinin arabalarda yaşadığını dile getirdi ve böyle giderse Türkiye'de de benzer manzarayla karşılaşılabileceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Arazi toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunlar Haberi

Arazi toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunlar

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASINA İLİŞKİN TÜZÜK


BİRİNCİ KISIM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


                Amaç

                MADDE 1 – (1) Bu Tüzüğün amacı; toprağın korunmasını esas alan bir yaklaşımla tarım arazilerinin hangi zorunlu durumlarda amaç dışı kullanılacağına, tarımsal üretim gücü yüksek büyük ovaların belirlenerek korunmasına ve arazi toplulaştırması ve dağıtımı yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


                Kapsam

                MADDE 2 – (1) Bu Tüzük, tarım arazilerinin korunması amacıyla tarım dışı amaçlı kullanım taleplerinin incelenmesi ve uygun görülmesi halinde izin verilmesi, büyük ovaların belirlenmesi ve korunması, köy gelişimi, kırsal alan düzenlemesi ve arazi toplulaştırması ile ilgili hususları kapsar.


   ...