25 / 05 / 2024

arazi vergi takdiri

arazi vergi takdiri

Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında yer alan arazi vergi değerlerinin takdiri ile ilgili yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Ev satarken büyük vergi cezasına dikkat!

Remax 7tepe’de Arazi Yatırım Uzmanı olan Mert Başaran ev satacakları uyardı. Başaran, "Büyük vergi cezasına dikkat" dedi...

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

2019 emlak vergi değerleri belli oldu! 

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arsa ve arazi sahiplerine vergi sürprizi!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin TAŞ bugünkü yazısında Arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi konusuna değindi. İşte o yazı...

Arsa sahipleri vergi sürprizine dikkat!

Milliyet Köşe Yazarları'ndan Prof. Dr. Metin Taş Vergi Günlüğü kısmında ''arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi'' başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte, Prof. Dr. Metin Taş'ın bugün ki yazısı..

Arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Arazi satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti için bağlı bulunan belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, arazi vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? İşte arazi vergisi beyannamesi örneği..

Arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir? 2015 yılı vergi ödemeleri ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bedeline göre hesaplanıyor. İşte arazi emlak vergisi 2. taksiti ödemeleri..

Arsa için ne kadar vergi ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa için ne kadar vergi ödenir?

Emlak vergi değeri ne zaman değişir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Ödenecek tutar vergi değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergi değeri ne zaman değişir?

arazi vergi takdiri Haberi

arazi vergi takdiri

Arazi vergi değerlerinin takdiri!

15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında Dördüncü Kısımda 33, 34, 35, 36, 37, 38 ve 39. maddelerinde arazi vergi değerlerinin takdirine ilişkin hususlara yer veriliyor.


Dördüncü Kısım

Arazi vergi değerlerinin takdiri


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel esaslar

Takdirde esas:

Madde 33 – Arazi vergi değerinin takdiri, arazinin cinsi, sınıfı ve kullanma durumu nazara alınarak yapılır. 

Takdirde, arazi üzerinde bulunan bina dışındaki tarımsal tesisler, dikili şeyler, kaynaklar ve gölcükler de nazara alınır.


Arazi cins, sınıf ve kullanma durumları:

Madde 34 – Arazi; sulaklık derecesine göre, kıraç taban ve sulak olmak üzere 3 cinse ayrılır.

Her cins arazi; verim gücüne göre, iyi, orta, zayıf ve kültür bitkisi yetiştirilemiyecek veya yetiştirilmesini engelleyecek özellikte olmak üzere ayrıca 4 sınıfa...