29 / 04 / 2024

Arda Ermut türkiye ekonomik yatırımları

Arda Ermut türkiye ekonomik yatırımları

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde,"Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika" oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'ye gelen yabancı yatırımların arttığını belirtti.

Ve otomobil piyasasında tüm dengeleri değiştirecek o tarih belli oldu; 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de

Yükselen otomobil fiyatlarının ardından dev markalar ard arda hamleler yaparak uygun modelli otomobiller için harekete geçti. Uzun bir süredir merakla beklenen ve 280 bin TL civarında bir fiyata satılacağı bilinen model sonunda Türkiye’ye geldi. İşte detaylar...

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı!

H. Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı.

Türkiye deprem fırtınası mı yaşıyor?

Bir süredir art arda yaşanan sarsıntılar 'Türkiye acaba bir deprem fırtınası mı yaşıyor?' sorularını akıllara getirdi. Bilim insanları Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Sucuoğlu ve Prof. Dr. Akkar Türkiye'deki fay hatlarını ve ileride olabilecek muhtemel depremleri değerlendirdi...

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

Türkiye'de lüks konut talebi her geçen gün artıyor!

Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Türkiye’de lüks konuta olan talep her geçen gün artıyor." dedi. 

Almanya, Türkiye'de gayrimenkul yatırımından vazgeçmedi!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye ve Almanya arasındaki sorunu yatırımsal açıdan değerlendirdi.

Türkiye Varlık Fonu finansman maliyetlerini düşürecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin nakit fazlası veren bir ülke olmadığı için bu tip bir devlet fonu aracılığıyla yatırımcılara komple bir imkan sağlayamadığını söyledi.

Bu yıl doğrudan yatırım 15 milyar dolara ulaşacak!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'de doğrudan yatırımların önünün açıldığını belirtti. Ermut, 2016 yılında 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çektiğini, 2017'de ise 15 milyar dolara ulaşma hedefi olduğunu söyledi.

2017'de katma değer katacak yatırımlar hedefleniyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasının avantajlarını anlattı. Ermut, ''Biz her yatırımcıyı değil katma değer katacak yatırımları çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Arda Ermut: 2017'de doğrudan yatırımlar artacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, başkanlık sisteminin yatırımcı dostu bir sistem olduğunu söyleyerek, 2017 yılının doğrudan yabancı yatırımlar açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Japon yatırımcılar Türkiye'de şirket arıyor!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Japon firmalarının Türkiye’de birleşme yatırımlarını izlediğini söyledi. Ermut, '' Zaten Japon firmaları mega projelerde mutlaka konsorsiyumlarda bulunuyor'' diye konuştu.

Enerjide yatırımcıya 40 milyar dolarlık fırsat!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut: "Türkiye’nin 2023’e kadar enerjide yapması gereken yatırım 100 milyar dolar seviyesinde. Biz bu miktarın minimum 40 milyar dolarlık kısmının özel sektör tarafından yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

Arda Ermut türkiye ekonomik yatırımları Haberi

Arda Ermut türkiye ekonomik yatırımları

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, Nord Holding Türkiye Temsilcisi Servet Topaloğlu'nun yönettiği "Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, 2016'nın kriz sonrası en düşük büyüme rakamıyla enteresan bir şekilde kapandığını söyledi.


Hükümetin önceliğinin, aslında yoğun bir şekilde ekonomik ortamın iyileştirilmesi noktasında olduğunu anlatan Ermut, şunları kaydetti:


"Ekonomik karar vericilerin, başta Cumhurbaşkanı, daha sonra Başbakan ve hükümetin ekonomik önceliklerden kopmaması, yatırımcılara önemli bir sinyal. Biz Türkiye'deki yatırımcılara Türkiye'yi anlatma noktasında pek problem yaşamıyoruz ama dışarıda Türkiye'yi çok bilmeyen yatırımcılarda bir algı boşluğu var. Bununla ilgili çalışmalara devam etmemiz lazım. Türkiye, geleneksel olarak genellikle Avrupa'dan yatırım çekiyor. Bu oran, 2002-2010 arası yüzde 76 civarında. Yine Amerika'dan yaklaşık yüzde 9 yatırım çekiyorduk. Dolayısıyla Amerika...