02 / 05 / 2024

Arhavi kaçak köprü

Arhavi kaçak köprü

Rize İdare Mahkemesi'nin 'ÇED olumlu' raporunu iptal ederek yapımını durdurduğu Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Kapisre Deresi üzerine inşa edilen kaçak köprü için alınan yıkım kararı, 9 ay sonra uygulanabildi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası deprem köprü, üst geçit ve viyadüklerin sağlamlığını da yeniden gündeme getirdi. Kritik noktada bulunan Maltepe kavşak köprüsünün betonunda ortaya çıkan midye kabukları halkı tedirgin etti.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımlar yıkılıyor!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villanın kaçak eklentileri yıkılıyor.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Kartepe'de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

Kartepe Belediyesi,ilçe genelinde bulunan kaçak kümes ve ahırları yıktı. Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı konuya ilişkin, "Çevre ve halk sağlığı ile sağlıklı ve planlı kentleşme önceliklerimizdendir" dedi...

Samsun'daki 26 kaçak yapı yıkıldı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman arazisinde yer alan 26 kaçak yapı, mahkemenin verdiği kararla yıkıldı.

Kayaköy 'kaçak köy' oldu!

Beş bin yıllık tarihe sahip, dünyanın gözünün üstünde olduğu Kayaköy, kaçak yapı yuvası oldu.

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Kaçak yapıların olduğu Taşköprü Yaylası’nda milli duygu sömürüsü!

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular tarafından ortak kullanım alanı olarak belirlenen Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar, bölgeye 15 Temmuz adını verdiler. Fırsatçılar, duygu sömürüsü yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Gezi Parkı ve Maçka Parkı köprü ile bağlanacak!

Taksim Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına Ekolojik Yaya Köprüsü inşa edilecek. Köprü ile iki bölge birbirine bağlanacak.

Antalya Alanya'daki Ak Köprü yarın açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya'da 12 mahalleyi birleştiren Ak Köprü inşaatını tamamlayarak yarın saat 16:00'da hizmete açacak.

Alanya Ak Köprü 17 Mart'ta açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da 12 mahalleyi birbirine bağlayan ‘Ak Köprü’nün inşaatını geçtiğimiz günlerde tamamladı. Ak Köprü 17 Mart Cuma günü hizmete açılacak.

Arhavi kaçak köprü Haberi

Arhavi kaçak köprü

Arhavi ilçesi'nde belediyenin yaptığı imar değişikliğiyle önü açılan, ancak Rize İdare Mahkemesi'nin 'ÇED olumlu' raporunu iptal ederek yapımını durdurduğu Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Kapisre Deresi üzerine inşa edilen kaçak köprü için alınan yıkım kararı, 9 ay sonra uygulanabildi. 


Kamilet Vadisi'nde geçen yıl yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının 5 kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak Kavak Hidroelektrik Santrali'ne taşınması ve üretilecek elektriğin de aynı bölgede kurulacak santralle dağıtılması planlandı. 

Geçen yıl Hes yapımı için 'ÇED olumlu' raporu alan MNG Holding'e bağlı Arhavi Elektrik Üretim Şirketi, imar mevzuatı uygun olmadığı için belediyeye başvurdu. 


Arhavi Belediyesi de, 4 Eylül 2013 tarihinde imar değişikliği kararı aldı. CHP'li Belediye Meclisi üyelerinin karşı çıkmasına rağmen AK Partili...