18 / 05 / 2024

arıtma sularla çim sulanacak

arıtma sularla çim sulanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni projesiyle banyo ve lavabo sularını basit teknikle ayrıştırılarak tekrar tuvalet rezervuarı ve çim sulama da kullanılacak. Pilot bölgeler ise turizm bölgeleri olacak...

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

Osmancık Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi 21 Eylül'de!

Osmancık’ın tüm yerleşim alanlarını kapsayan Alt Yapı Projesi ile Atık Su Arıtma Tesisi 21 Eylül’de ihale ediliyor.

Küçük Menderes’e 11. arıtma geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla yeni yatırıma hazırlanıyor. Hasköy’e Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kurulurken, evsel atıklar da 8 kilometrelik iletim hattı ile taşınacak.

İSU'dan Gebze'ye yeni arıtma tesisi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinde seracılığın yoğun olarak yapıldığı Cumaköy ile çevresindeki yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtacak modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ederek işletmeye aldı.

İSU Gebze Cumaköy'de arıtma tesisi inşa etti!

İSU Genel Müdürlüğü, Gebze'de seracılığın yoğun olarak yapıldığı Cumaköy ile çevresindeki yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtacak modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ederek işletmeye aldı.

Küçük Menderes’e 11. arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla Hasköy’de Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kuruyor. Tesis, Küçük Menderes Havzası’nın da 11. ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacak.

Cumaköy'de atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy'de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Gebze Cumaköy'e modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy’de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Selçuk arıtma tesisinin yeri belirledi!

Selçuk Belediyesi tarafından Pamucak sahilinde, özellikle oteller bölgesinin en önemli sorunları içinde yer alan arıtma tesisi yapımı için yer seçim çalışması tamamlandı.

Umuttepe Arıtma Tesisi Nisan'da işletmeye alınacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için 2,1 milyon TL yatırım bedeli ile yaptığı modüler atıksu arıtma tesisinin inşaatını sürdürüyor.

İSU'dan 2.7 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İSU, Gebze'ye bağlı Muallimköy'de yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksulannı arıtmak için 2 milyon 760 bin TL'lik yatırımla modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor

İSU, Muallimköy’de arıtma tesisi yapıyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Muallimköy bölgesindeki yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksularını arıtmak için 2 milyon 760 bin TL yatırım bedeli ile modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Muallimköy'de yapılacak arıtma tesisi 2.7 milyon TL'ye mal olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Muallimköy bölgesindeki yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksularını arıtmak için 2 milyon 760 bin TL yatırım bedeli ile modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

arıtma sularla çim sulanacak Haberi

arıtma sularla çim sulanacak

Bakanlık atıksuların geri kazanılması için uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Dünya da ve ülkemizde en çok suyun israf edildiği alanların başında gelen lavabo ve banyo suları arıtılarak tekrar tuvalet rezervuarlarında kullanılacak. Arıtılan sular ayrıca çim sulamada da kullanılabilecek.


Konutlarda ya da otel gibi binalarda lavabo ve banyo suları kanalizasyon hattından ayrılmış boru sistemiyle bir depoda toplanacak ve toplanan atık sular çok basit arıtma işlemi sonrasında tekrar ayrı boru hattı sistemine sahip bir hattan tuvalet rezervuarlarında kullanılmak üzere binaya verilecek. Arıtılmış lavabo ve banyo suları ayrıca yeşil alan sulamasında da kullanılabilecek. Tuvalette ortalama her kullanım da 6 ile 8 Lt su kullanılıyor. Bu alanlarda geri kazanılmış su kullanılmasıyla % 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlanarak hem su giderleri düşecek,...