06 / 05 / 2024

Arjantin notları

Arjantin notları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: " Arjantin'in negatif not görünümü, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıtıyor "

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı San Juan eyaletinde 1800 konutun inşa edilmesi için gerekli bütçenin ayrıldığını müjdeledi.

Arjantin’de modüler COVID-19 hastanelerinin yapımı hızlandı!

Arjantin’de yapılmasına acilen karar verilen modüler COVID-19 hastanelerinin yapımında drone teknolojileri kullanılıyor.

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Covid-19 salgını kredi notlarını olumsuz etkileyecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Coronavirus (Covid-19) salgını ve petrol fiyatlarındaki şokun kredi notlarını olumsuz etkileyeceğini duyurdu.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Eskişehir Millet Bahçesi'nin plan notları değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılan Eskişehir Atatürk Stadı’nın bulunduğu 52 bin 270 metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi projesinde yapılaşmaya yol açacak plan notları değiştirildi.

MIPIM 2019 notları!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’in Yönetici Ortağı Tuğra Gönden Haftanın Gayrimenkul Notları’nı kaleme aldı...

Vekon, Arjantin’de ilk konut projesini yapıyor!

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Arjantin’e ilk ihracatını Patagonya’da bir konut projesi ile gerçekleştiriyor. Proje ilk etapta dört farklı tipte toplam 16 konuttan oluşuyor. 

Sanal gerçekliğin gayrimenkul sektörüne getireceği 5 çözüm!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden Gayrimenkul Notları’nda bu hafta sanal ve artırılmış gerçekliğin gayrimenkul sektörüne getireceği 5 çözümü mercek altına aldı.

Konut sektörünün yeni rotası İzmir mi?

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden’in kaleme aldığı Gayrimenkul Notları’nın bu haftaki konusu: Konut sektöründe son dönemde yıldızı parlayan İzmir...

Gaziosmanpaşa Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notları itirazlarına ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Amazon’un HQ2 projesinden çıkan 5 kritik sonuç!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden’in kaleme aldığı bu haftaki Gayrimenkul Notlarının konusu Amazon’un HQ2 Projesi...

Arjantin notları Haberi

Arjantin notları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Arjantin'in not görünümünü negatife çekti.


Moody's'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Arjantin'in kredi notunun "Caa1" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"e çekildiği belirtildi.


Kredi notu görünümünün "negatif"e çekilmesiyle, Arjantin'in 2 Temmuz'da başlatılan yabancı yasalara göre çıkarılmış tahvil notu gözden geçirmesinin de tamamlandığı kaydedilen açıklamada, "Arjantin, 2005 ve 2010 yıllarında yeniden yapılandırılan tahvillerine ilişkin 30 gün ek ödeme süresi de dahil olmak üzere 30 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken ödemelerini gerçekleştiremedi. Moody's borçların kreditörlere ödenememesini bir iflas olarak değerlendirmektedir" denildi.


Açıklamada, Arjantin'in "Caa1" olan notuna ilişkin negatif görünümün, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıttığı aktarılırken, aynı zamanda ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan nasıl çıkacağı belirsizliğini de içerdiği ifade edildi.


Arjantin...