02 / 05 / 2024

arkas 2016 mimari ödülleri

arkas 2016 mimari ödülleri

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

Soyak Kristalkule'ye International Architecture Awards 2016’dan ödül!

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı küresel mimari ödül programı olarak tanımlanan International Architecture Awards 2016’da Soyak Kristalkule ödüle layık görüldü.

Anatolia Tiles, Cityscape Awards 2016 finallerinde!

Mimar Zafer Karoğlu ve Esen Akyar liderliğinde birbirinden farklı ölçeklerde mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, tasarladığı Anatolia Tiles projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Ticari Yapıları” kategorisinde finalist oldu.

Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 5 proje ödüllendirildi!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Türk Ytong’un düzenlediği “Yersizlik İçin Bir Yer” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda 116 proje arasında yapılan değerlendirmede, 5 proje ödüle değer bulundu.

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

TSMD Mimari Maket Eğitimi semineri 20-24 Haziran'da!

TSMD 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda geri sayım heyecanı başladı!

“YERSİZLİK İÇİN BİR YER” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda geri sayım heyecanı başladı. Yarışmaya katılım, 1 Haziran 2016 tarihine kadarweb sitesinden devam edecek.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor paneli MIPIM 2016 Fuarı’nda!

‘Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor’ toplantı dizisinin, ‘Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış’ başlıklı son paneli, Fransa Cannes’da gerçekleşecek gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’da Türk mimarların katılımıyla gerçekleşecek.

Mimari proje tasdik ücreti 2016!

Mimari projelerin tasdik işlemleri ilgili belediyede yapılıyor. Bunun için belli oranlarda ücret ödenmesi gerekli oluyor. Peki, mimari proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Ahmet Güneş'ten 2016 yeni iç mimari trendleri!

İç mimari alanında 2008 yılından bu yana profesyonel bir ekiple pek çok alanda önemli işlere imza atmış olan genç, iç mimar Ahmet Güneş, her yıl yeni tercihlerle harmanlanan mekân tasarımlarında 2016 trendlerini açıkladı.

İşte 2016 yılının iç mimari trendleri!

RSG İç Mimarlık Yönetici Ortağı Semih Güven, bu yılın iç mimari trendlerini açıkladı. Güven, 2016’da eski ürünlerle yeni teknolojik malzemelerin bolca kullanıldığı miks projelerin karşımıza çıkacağını söyledi.

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harçları 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek bir bina için öncelikle belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. 2016 yılında uygulanacak ruhsat harç ücretleri İBB tarafından yenilendi. Peki, inşaat ruhsatı harçları 2016 ne kadar oldu?

arkas 2016 mimari ödülleri Haberi

arkas 2016 mimari ödülleri

Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu’nun İtalya’nın La Spezia kentinde işleteceği Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.


Arkas’ın, 2015 yılında ortaklık sözleşmesi imzaladığı Terminal Del Golfo Limanı’nın projesi dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan’ın bu yıl ki büyük ödülünü kazandı. Uluslararası alanda ün yapmış mimar ve tasarımcılardan oluşan jüri tarafından 500’den fazla proje arasından birinci seçilen Terminal Del Golfo;  yaklaşık 770 metre rıhtım alanı ve 120 bin metrekare liman sahası ile dikkat çekiyor. 


Yüklerin yönetimi, çalışanların güvenliği ve çevre üzerindeki etkisi göz önüne alınarak yüksek standartta tasarlanan yeni liman, modern şehircilik anlayışının izlerini taşıyor. 100 milyon euro yatırım ile gerçekleşecek Terminal del Golfo Limanı’nın yıllık yük kapasitesi...