07 / 07 / 2024

Arkeolog programları

Arkeolog programları

Kış aylarını akademik çalışmalarla geçiren arkeologlar, herkesin tatil yaptığı yaz aylarını ise güneşin altında, toz toprak içerisinde, yılan, akrep gibi zehirli hayvanların arasında kazı yaparak geçiriyor...

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için düzenlenen sosyal yardım programları yayınlandı.

GABORAS eğitim programlarına başladı!

GABORAS, yeni dönemde Yerel Ağ ve Dijital Gayrimenkul Okuryazarlığı' programları, yapay zeka destekli büyük veri yönetimi ile sektörel deneyim paylaşım uygulamalarını başlattı.

İzmir'deki yatırım ve kentsel dönüşüm programları mecliste!

İzmir ilindeki yatırım ve kentsel dönüşüm programları meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

SÇD'ye tabi plan ve programlar!

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için gerekli oluyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir? İşte SÇD'ye tabi plan ve program listesi..

Belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması için teklif!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Teklif ile belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması öngörülüyor..

Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar!

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Giresun'da toplu açılış ve temel atma programları düzenlendi!

Toplu açılış ve temel atma programları için Giresun'a gelen Bakan Eroğlu, Giresun Valiliği ziyareti sonrası Valilik toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, Giresun'a yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdi.

Kadir Has Gayrimenkul Geliştirme Sertifika Programları başlıyor!

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Gayrimenkul Geliştirme Akademisi ile 6 yıldır ortaklaşa verdiği Gayrimenkul Geliştirme Sertifika Programları’nın Bahar dönemi eğitimleri Şubat ayında başlıyor

Alp Alkaş Gayrimenkul Merkezi'nden eğitim programları!

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi, sektör duayenleriyle bir araya gelerek eğitim programları ve sempozyumlar hakkında bilgi verdi.

GMKA Mali Destekler programları açıklandı!

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2015 yılı Mali Destekler programları açıklandı. GMKA tarafından hazırlanan 2015 yılı destek programı tanıtım toplantısı ÇTSO Kongre Merkezinde yapıldı.

Ahmet Davutoğlu yeni ekonomi paketindeki dönüşüm programlarını açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni ekonomi paketinde yer alan öncelikli dönüşüm programlarını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu yapısal dönüşümlerin beş ana başlık altında inceleneceğini ifade etti...

Gelişmiş ülkelerde iş kazaları çok az!

KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programları kapsamında personeline iş Sağlığı ve iş Güvenliği eğitimleri verdi. Eğitimde iş kazalarının büyük çoğunluğunun gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde görüldüğüne dikkat çekildi.

İTK'dan anne babalara yeni etkinlik merkezi!

İTK çocukların ve annelerin özel interaktif programlar ve ekipmanlar ile bir arada vakit geçirebilecekleri İzmir'deki ilk ve tek Gymboree Play & Music Etkinlik Merkezi'ni açtı.

Arkeolog programları Haberi

Arkeolog programları

Kayseri-Sivas karayolunun 20. kilometresinde bulunan Kültepe Höyüğündeki kazı çalışmalarına katılan Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Ezer, AA muhabirine, arkeologların çalışma koşulları hakkında bilgiler verdi.


Ezer, arkeolog denilince akla güneşin altında, tozun toprağın içinde çalışan insanlar geldiğini söyledi.


Yorucu bir tempoda çok hassas bir iş yaptıklarını ifade eden Ezer, "Tatilimiz yok denecek kadar az. Bir günlük hafta tatilinde de ya kişisel ihtiyaçlarımızı gideriyoruz ya da resmi işlerimizi hallediyoruz" dedi.


Arkeologların arazi dışındaki çalışmalarının halk tarafından çok fazla bilinmediğine dikkati çeken Ezer, şöyle devam etti:


"En geç saat 07.00'de arazide kazma vurulmuş oluyor. İşçi arkadaşlar zaten öncesinde hazırlanmış oluyor. Biz de ekip olarak akşamdan planlamamızı yapıyor ve gerekli ekipmanları hazırlıyoruz. Arazide de normal mesai saatlerinde çalışıyoruz. Yorucu tabi....