05 / 05 / 2024

ARKIMEET teması

ARKIMEET teması

ARKIMEET 2014, 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Four Seasons Hotel The Bosphorus'ta Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda mimarların buluşacağı bir etkinlik olarak düzenleniyor...

ATRAX 2023 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak'ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

ATRAX 2023 Fuarı, 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

Çok Temas Enerji Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çok Temas Enerji Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Samet Koç tarafından kuruldu.

Afetlere Hazırlık Yılı'nın bu ay teması, Afet Sigortası oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), maddi varlıklara gelebilecek zararın afet sigortasıyla giderilmesi ve bu şekilde afet etkilerinin azaltılmasını hedefleyerek, "Afetlere Hazırlık Yılı"nın bu ayki temasını "Afet Sigortası" olarak duyurdu...

Edirne teknoloji ve tasarım temasıyla kurgulanmalı!

Edirne'nin teknoloji ve tasarım teması ile yeniden kurgulanması gerektiğini ifade eden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Edirne’nin potansiyeli çok çok daha büyük... Biz de bunun bilincindeyiz. " dedi.

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nin bu yılki teması: Akıllı Teknolojiler!

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrenin bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler”...

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin bu yılki teması konut!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Cem Sorguç'un üstlendiği VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'ni üstlendi. Tümer, VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin bu yılki temasının konut olduğunu belirtti.

İnşaatta Kalite Zirvesi iş birliği temasıyla düzenlendi!

6. Uluslararası inşaatta Kalite Zirvesi "iş birliği temasıyla düzenlendi. Türkiye İMSAD tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin ana teması "iş birliği ve güç birliği" oldu.

Erasta ve Fethiye Belediyesi'ne Arkimeet ödülü!

Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014’te sahiplerini buldu. Bu yıl ikincisi 19-20 Kasım’da Four Seasons Bosphorous Hotel’de düzenlenen ARKIMEET’in kapanışı Arkitera Ödülleri’nin sahiplerine sunulduğu ödül töreni ile yapıldı.

Arkitera Ödülleri ARKIMEET 2014'te sahiplerini buldu!

Arkitera Genç Mimar Ödülü, Arkitera İşveren Ödülü ve RAF Yapı Malzemesi Ödülü dışında törende bu yıl bir de ARKIMEET 2014'ün temasına paralel olarak düzenlenen "Ya Sonra?" Öykü Yarışması'nın kazananları da ödüllerine kavuştu.

ARKIMEET 2014 etkinliği 19-20 Kasım'da gerçekleşecek!

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin mimarlık alanında her yıl düzenlediği en büyük etkinlik olan ARKIMEET bu sene, VitrA öncü sponsorluğunda 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus'ta “Ya Sonra?” temasıyla yapılacak.

ARKIMEET 2014'ün teması "Ya Sonra" oldu!

ARKIMEET 2014, 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Four Seasons Hotel The Bosphorus'ta Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda mimarların buluşacağı bir etkinlik olarak düzenleniyor...

Danimarka DİT 2. Aile Şenliği Osmanlı temasıyla yapıldı!

Slagelse yakınlarında 52 dönüm arazi üzerine kurulu Hindholm Yatılı Okulu'nda düzenlenen DİT 2. Aile Şenliği, Osmanlı temasıyla yapıldı. Osmanlı Otağı kurulan ve Bursa Mehteran takımının da sahne aldığı etkinlikte Osmanlı Devleti anlatıldı.

ARKIMEET teması Haberi

ARKIMEET teması

ARKIMEET 2014, 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Four Seasons Hotel The Bosphorus'ta Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından VitrA öncü sponsorluğunda mimarların buluşacağı bir etkinlik olarak düzenleniyor.


ARKIMEET 2014'te "Ya Sonra?" Sorusu Sorulacak

"Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" sloganıyla yola çıkılan etkinlikte tema "Ya Sonra / What's Next?" olarak belirlendi.


Çok yakın geçmişte tartışılan kavramlar bugün karşılığını bulamıyor. Sınırları aşıp küreselleştik; kazandık mı yoksa kaybettik mi? Sosyal medya ile "sosyalleştik" mi yoksa! Peki ya tüm bunlar kentleri, binaları, kullandığımız ürünleri nasıl değiştiriyor?


Önümüzdeki bir iki yılı bile öngöremezken bu belirsizlik ortamı tasarımcıları nasıl etkiliyor? Bu algı ortamının kentlerin gelişmesindeki belirleyici gücü ne? Mimarlık bu hızlı ve inovatif süreç içinde kendisine nasıl yön çizecek? Tasarımcılar mevcut ortamı bir fırsat ve trend olarak değerlendirebilecek mi? Ve en önemlisi insanlık...