03 / 05 / 2024

ArkiPARC Sürdürebilirlik Ödülü 2013

ArkiPARC Sürdürebilirlik Ödülü 2013

10 - 11 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ArkiPARC 2013, sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekerek sera gazı emisyonlarını sıfırlayan Türkiye'de ilk fuar olma özelliği taşıyor.

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Hepsiburada'dan rekor sürdürebilirlik! İşte o açıklama!

Hepsiburada, son yayımladığı sürdürebilirlik raporunda e-ticaret sektöründe yenilikçi ve üretken prensipli yönetişim çalışmalarını ortaya koydu.  Hesap verilebilirlik prensiplerine de odaklanan çalışmaları içeren bu rapor, "Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar" sloganıyla paylaşıldı.

Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın!

17 Mayıs Çarşamba altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları dün dip seviyelere kadar gerilerken bugün güne yükselişle başladı. Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın! 17 Mayıs 2023 alt

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

Akiş GYO'nun kurumsal sürdürebilirlik politikası kabul edildi!

Akiş GYO, gerekli politikaların oluşturulması, ilgili politikaların uygulanması ve takibi için Kurumsal Yönetişim Komitesi'nin görevlendirilmesine; ek olarak ilişikteki "Kurumsal Sürdürülebilirlik Politikası"nın kabulüne, faaliyet raporunda yer verilmesine karar verdi. 

Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması başvuruları 1 Mart'ta başlıyor!

Rönesans Holding’in, üniversite öğrencileri özelinde bu yıl yedincisini düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci 1 Mart 2021 itibariyle başladı

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aynı acıları tekrar yaşamamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Nihat Şen: Sürdürülebilir gelecek için kentsel dönüşüm fırsat!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir bir gelecek için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğundan bahsediyor. 2030 yılında yaşanabilecek susuzluğa dikkat çeken Şen, “Kentsel dönüşümle İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılayabiliriz” diye konuşuyor.

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir kaynaklar kullanılmalı!

Koronavirüs dolayısıyla hijyen açısından suyun önemi bir kez daha anlaşılırken Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti...

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması başvuruları başlıyor!

Rönesans Holding’in bu yıl  altıncısını düzenleyeceği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci başladı. Yarışmanın bu seneki konsepti ise “Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları” olarak belirlendi...

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 5'inci kez düzenlendi!

Rönesans Holding'in bu yıl beşinci kez düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ece Avcı oldu. Yarışmada toplam 10 dalda 15 öğrencinin projesi ödüle sahip oldu.

ArkiPARC Sürdürebilirlik Ödülü 2013 Haberi

ArkiPARC Sürdürebilirlik Ödülü 2013

10 - 11 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ArkiPARC 2013, sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekerek sera gazı emisyonlarını sıfırlayan Türkiye'de ilk fuar olma özelliği taşıyor. Fuar kapsamında ortaya çıkan karbon miktarı, yüksek sektör standartları çerçevesinde yenilenebilir enerjiye yatırım yapan firmaların projelerinden karbon kredisi satın alınarak sıfırlanacak.


Nelere Dikkat Edilecek?

Fuar kapsamında;

Daha az kağıt harcanacak ve FSC (Forest Stewardship Council) sertifikalı kağıt kullanılacak,

Tekrar kullanılabilir standlar yapılacak,

Tek kullanımlık plastik malzemeler kullanmaktan kaçınılacak,

Atıkları ayrıştırıp yeniden kullanmanın yolunu aranacak,

Etkinlik mekanının bir bölümünü doğal ışık aydınlatacak ve elektrik tüketimi azaltılacak.

Karbon Ayak İzi Ekranı ile Karbon Salımı Hesaplanacak

Etkinlik içinde kurulacak Karbon Ayak İzi Ekranı ile tüm katılımcı ve ziyaretçilerin fuar alanına gelmek için harcadıkları karbon salımının miktarı hesaplanacak.


Neler Konuşulacak?

ArkiPARC 2013 kapsamında sürdürülebilirlik konusunun ayrıntılarını tartışmak...