03 / 05 / 2024

Hepsiburada'dan rekor sürdürebilirlik! İşte o açıklama!

Hepsiburada'dan rekor sürdürebilirlik! İşte o açıklama!

Hepsiburada, son yayımladığı sürdürebilirlik raporunda e-ticaret sektöründe yenilikçi ve üretken prensipli yönetişim çalışmalarını ortaya koydu.  Hesap verilebilirlik prensiplerine de odaklanan çalışmaları içeren bu rapor, "Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar" sloganıyla paylaşıldı.



Türkiye'de bir ilk olan sürdürülebilirlik raporuyla öne çıkan Hepsiburada, raporda bazı dikkat çeken çalışmalarını paylaştı. E-ticarette yenilikçi adımlar atan ve üretkenliğiyle birlikte doğa dostu yaklaşımıyla 'Çevre', 'Çalışanlar' ve 'Toplum' başlıklarını vurguladı. Raporda dikkat çeken bir diğer paylaşım ise Hepsiburada'nın dürüstlük, şeffaflık ve hesap verilebilirlik prensiplerini benimseyen çalışmaları oldu.

Hepsiburada'nın teknolojiyle desteklenen çevreci operasyonları

Hepsiburada, "Sürdürülebilir Ürünler ve Ambalaj" konusuna öncelik vererek "Eskiyi Yenile" projesiyle eski elektronik ürünleri yeniden kullanıma sunuyor. Hepsiburada, çevresel etkileri en aza indirmek ve sürdürülebilir bir gelecek için sorumlu paketleme uygulamalarıyla öncü bir rol üstleniyor. Dev e-ticaret platformu, ambalaj malzemelerinin kullanımını optimize ederek atık miktarını azaltmayı hedefliyor.

"Döngüsellik ve Atık Yönetimi" başlığını öncelikli hale getiren Hepsiburada'nın hedefleri arasında atık kaynaklı çevresel etkiyi azaltmak yer alıyor. Şirket, kaynak kullanımını azaltma, atıkları kaynağında ayrıştırma ve geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırma konularında bilinçli bir atık yönetimi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.


Geri Dön