27 / 04 / 2024

Armutlu res

Armutlu res

Armutlu’da bir evin bahçesine az rüzgârlı havalarda bile çalışan bir rüzgâr türbini kuran Halkın Mühendis ve Mimarları, “Halk, enerji tekellerine bağımlı olmak zorunda değildir” dedi.

TOKİ Yalova Armutlu Konutları'nın ihalesi 30 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yalova Armutlu'da 128 konutun yapılacağı bildirildi. Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, TOKİ konutları için 30 Haziran'da ihaleye çıkılacağını söyledi.

Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu'nda son durum!

Yalova - Çınarcık - Armutlu - Gemlik yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 tünelde kazı çalışmaları tamamlanan 2065 metrelik en uzun tünelde kaplama izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandı.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de Res davasının keşfi yapıldı!

İzmir’de Çeşme Marina’nın yanındaki Karadağ bölgesinde Okman Enerji şirketinin yapmakta olduğu Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için "ÇED gerekli değildir" kararına karşı Çeşme Belediyesi’nin açtığı iptal kararı davasının keşfi yapıldı.

Armutlu’da evin bahçesine rüzgar türbini kuruldu!

Armutlu’da bir evin bahçesine az rüzgârlı havalarda bile çalışan bir rüzgâr türbini kuran Halkın Mühendis ve Mimarları, “Halk, enerji tekellerine bağımlı olmak zorunda değildir” dedi.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

Armutlu İhlas Panorama 2.etap fiyatları!

Armutlu İhlas Panorama 2.etap fiyatları 300 bin liradan başlayarak değişiyor. Armutlu İhlas Panorama 2.etap projesinde 18 ay sıfır faizle taksitli ödeme imkanı sunuluyor...

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

Alpiş Group IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı oldu!

Seçkin konut ve iş merkezi projeleriyle Bursa inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Alpiş Group geçtiğimiz günlerde başlayan Bursa İnşaat 2016 ve İRES Bursa Gayrimenkul fuarının yıldızı oldu.

İzmir Ovacık RES projesinde son durum ne?

Danıştay’da temyiz süreçleri devam eden RES projesi için önceki gün başlayan ağaç kesimi, dayanışma çağrısını yanıtsız bırakmayan örgütlerin desteğiyle kurulan nöbet çadırıyla engellendi.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Armutlu res Haberi

Armutlu res

Halkın Mühendis Mimarları, İstanbul, Armutlu’da yerli parçalardan oluşan, düşük rüzgârlı bölgelerde de enerji üretebilen bir rüzgâr türbini geliştirdi. Hasan Ferit Gedik ismini alan rüzgâr türbini, aylardır fatura ödemediğini söyleyen Bayram Göl isimli yurttaşın aydınlatma, televizyon ve buzdolabının ihtiyacı olan elektriği sağlıyor. Türbinin rüzgarlı havalarda 400 watt, yani iki haneye yetecek kadar elektrik üretebildiğini söyleyen Halkın Mühendis Mimarları’ndan Volkan Aydemir, “Eli tornavida tutan, ampül değiştirebilen herkesin yapabileceği bir tasarım. Halkın enerji tekellerine bağımlı olmadığını göstermek için çok güzel bir örnek. Enerji bir haktır, bunun pazarlığı olamaz” ifadelerini kullandı.


Düşük rüzgâr, düşük maliyet


Ekip adına basın açıklamasını okuyan Halkların Mühendis Mimarları ve Grup Yorum üyesi İlhan Altın, “Kapitalist yağmaya karşı sosyalist çözümler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz bu rüzgâr türbiniyle fahiş fiyatlardaki elektrik faturaları son...