15 / 05 / 2024

arnavutköy hasarlı bina

arnavutköy hasarlı bina

İstanbul'da 26 Eylül'de yaşanan 5.8’lik deprem sonrası içinde muhtarlık ve köy kahvehanesi de bulunan Arnavutköy Çilingir Mahallesi'ndeki binada çatlaklar meydana geldi. Mahalle muhtarı Halit Şenel, "Her tarafı çatlaklarla dolu bu binada hizmet vermeye çalışıyoruz. Kahvehaneye vatandaşlar korktuklar

Hindistan'daki evleri aratmıyor! Arnavutköy'deki yarım bina tehlike saçıyor...

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Arnavutköy'deki bir binanı fotoğrafını paylaştı. Hindistan'daki binaları aratmayan bu bina tehlike saçıyor...

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Arnavutköy Belediyesi Hadımköy'de bina ve arsa satacak! İhalesi 1 Mart'ta!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy Hadımköy'de yer alan bina ve arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 1 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Arnavutköy'de 45 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı ahşap bina!

T.C. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy Mahallesi, Mumhane Sokak'ta yer alan 3 katlı ahşap binayı 45 milyon TL'ye icradan satıyor...

Siirt'teki depremde toplam 737 hasarlı bina tespit edildi!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 680 az hasarlı, 5 orta hasarlı ve 52 ağır hasarlı bina olduğu belirtildi.

Arnavutköy’de yıkım gerginliği!

Arnavutköy'de kaçak olduğu tespit edilen ve yıkıma karar verilen bir binada yıkım sırasında bina sahipleri, komşuları ve yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Arnavutköy’de tehlikeli bina yıkımı kameralara takıldı!

İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki bir binadaki yıkım anları cep telefonu kamerasına kaydedildi. Yıkım sırasında operatör hiçbir güvenlik önlemi almadan kepçeye yer açmak amacıyla balyozla beton ile kiremitleri kırdı.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519'a ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında; "Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır" diye konuştu...

Elazığ’da 3 bin 200 ağır hasarlı bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Elazığ merkezli depreme için, “ Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900’e ulaşmış durumda dedi.

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

Kandilli: Hasarlı bina varsa girmekten kaçınmakta fayda var!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "Bu büyüklükte depremleri bu bölgede tekrar görme olasılığımız var. Önümüzdeki süreçte yetkili makamların uyarılarına uyarak, hasarlı bina varsa onlara gimekten kaçınmakta fayda var." dedi...

Adana'da 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana'daki sağanak ve taşkınlarıyla ilgili olarak "İlk hasar tespit çalışmalarında 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yaptık." dedi.

arnavutköy hasarlı bina Haberi

arnavutköy hasarlı bina

Arnavutköy'deki Çilingir Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 2 katlı binada 26 Eylül’de gerçekleşen deprem sonrasında duvarlarında, kiriş ve merpenlerinde derin çatlaklar meydana geldi.

Güneş'in haberine göre, deprem sonrası detaylı incelemelerin yapılmamasına rağmen hasarlı haliyle muhtarlık hizmeti vermeye devam ettiklerini ifade eden Çilingir Mahallesi Muhtarı Halit Şenel, şu şekilde konuştu:

"Silivri'de meydana gelen depremin ardından mülkiyeti belediyemize ait olan bu binada bazı çatlaklar, hasarlar oluştu. Durumu ilgili tüm kurumlara ilettik. Fakat bize söylenen bakanlıktan gelinip inceleneceği bilgisi oldu. Ancak aradan geçen bunca zaman içerisinde hiç kimse inceleme için gelmedi. Merpenlerde yürürken sallanıyoruz. Atıl durumda olan bu binanın odalarının ne halde olduğu görüntülerde izleniyor. Duvarlardaki çatlaklardan ziyade bizi asıl korkutan kirişlerin altındaki derin çatlakların oluşudur.  Ben kendi imkanlarımla bazı mühendis ve inşaat ustalarını getirterek inceleme yaptırdım....