06 / 05 / 2024

Arnavutluk haberleri

Arnavutluk haberleri

Arnavutluk’un başkenti Tiran ve yöresinde son 20 yıllın en büyük sel felaketi yaşanıyor. Sel nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi kayıp, 6 binin üzerinde kişi ise tahliye edildi...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim edildi!

Arnavutluk'un Laç şehrinde depremzedeler için hayata geçirilen konutların teslim töreni gerçekleştirildi.

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim töreni bugün yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere şehre gitti.

Arnavutluk'taki deprem konutlarının açılış töreni 17 Ocak'ta!

Arnavutluk'ta 2019'da yaşanan depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğiyle Laç şehrinde yapılan konutlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin arifesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Arnavutluk'ta Thodex soruşturması için operasyon düzenlendi!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik gerçekleşen soruşturma dahilinde firari Faruk Fatih Özer’e yardım eden Arnavutluk vatandaşı E.H. yakalandı. 

Arnavutluk'taki deprem konutlarında son durum ne?

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta depremzedeler tarafından yapılan konutları inceledi.

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Murat Kurum'dan Arnavutluk'taki sosyal konut projeleri ile ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanı Arben Ahmetaj ile yaptığı görüşmede, Arnavutluk'ta hayata geçirilen sosyal konut projelerini masaya yatırdı...

Arnavutluk'ta saklanan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in evine operasyon!

400 bin kişiyi mağdur ettikten sonra Arnavutluk'a kaçtığı iddia edilen Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in evine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Faruk Fatih Özer yakalanmadı. 

YDA, Arnavutluk'ta havalimanı yapacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Türk şirketi YDA, Kosovalı Başkan ile Arnavutluk'ta havalimanı yapacak'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Arnavutluk haberleri Haberi

Arnavutluk haberleri

Tiran ve çevresinde saatte metrekareye 90 kilogram yağan yağmur, Kamze nehrinin taşıması neden oldu. Nehrin taşmasıyla bin ev sel altında kaldı, 6 bin kişi tahliye edildi. Selde 17 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise kayıp. Özelikle Tiran yöresindeki, Paskuçan, Laparke semtlerinde ve Kamze nehri köprüsünde durumun kötü olduğu bildirildi.


ASKER KURTARMA OPERASYONU YAPIYOR


Yağışın devam etmesi ve kurtarılmayı bekleyen yüzlerce insanın bulunduğu bölgelere yetişmeye çalışan itfaiye birliklerine Arnavutluk ordusu da yardım ediyor. 24 saat devamlı olarak çalışan itfaiye ve ordu mensupları, özelikle Tiran semtlerinde evlerinden çıkamayan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Sel felaketiyle ilgili açıklamada bulunan Savunma Bakanı Mimi Kondenli, itfaiye ve ordu mensuplarına, polis ekiplerinin katılması emrini verdiğini belirtirken, kurtarma için helikopterlerin devreye gireceğini belirtti. Bakan Mimi Kondeli,Tiran yöresindeki ekili alanlar yanında...