28 / 07 / 2024

arsa alım satımında dikkat edilmesi gereken noktalar

arsa alım satımında dikkat edilmesi gereken noktalar

Türkiye'de gayrimenkul alımı 3 değişik şekilde karşımıza çıkıyor.Yetkililer, yatırım denince akla gelen gayrimenkul aracının arazi ve arsa yatırımları olduğunu belirtiyor ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor...

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Engelli aracı alımında yeni düzenleme! 5 yıl satamama şartı 10 yıla mı çıkartılıyor?

Yeni vergi paketinde engellilere ÖTV'siz araç alma hakkıyla ilgili bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV'siz araç alımında yeni düzenlemeleri duyurdu.

Engelli raporu nasıl alınır 2024? Engellilerin araç alımında yeni düzenleme detayları 2024!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddia edilirken söz konusu düzenleme ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte engellilerin araç alımı ile ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Arazi alımından kimler mağdur olacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından arsa ve arazi yatırımcılarına seslenerek,  arazi alımında kimlerin mağdur olacağını 5 maddede açıkladı.

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında 'ekspertiz raporu' istenmesi gündeme geldi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Arazi yatırımında popüler iller ve bölgeleri hangileri? Alırken ve beklerken nelere dikkat edilmeli?

Toprak yatırımına talep artarken, arsa, arazi, tarla alım satımları rekor sayıya ulaştı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, arazi yatırımında çok kazandıran yerleri ve yatırım yaparken ve yaptıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

arsa alım satımında dikkat edilmesi gereken noktalar Haberi

arsa alım satımında dikkat edilmesi gereken noktalar

Türkiye'de gayrimenkul alımı 3 değişik şekilde karşımıza çıkıyor. En temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacı, kiraya verme amacıyla alınan konut ve işyeri ihtiyacı ile yatırım amaçlı alınan proje, arsa veya arazi ihtiyacı. Yetkililer, kısa vadeli yatırımlarda projelerin tercih edildiğini belirterek, orta ve uzun vadede ise, arsa ya da araziye yatırım yapıldığını vurguluyor. 


Yetkililer, yatırım denince akla gelen gayrimenkul aracının arazi ve arsa yatırımları olduğunu belirtiyor ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor: 


1- Hisseli mi, Müstakil Mi? 

Bir tapu senedinde mal sahipliği iki türde olabilir. 

Birinci durum arsa tek bir kişiye ait olabilir. Yani tapunun alt kısmındaki malik bölümünde tam, 1/1 veya bir oran yazmıyor ise bu tapu müstakil tapu olarak adlandırılır ki, tek sahibi sizsinizdir. kinci durum ise, arsa birden fazla kişiye...