02 / 05 / 2024

arsa balon

arsa balon

İyi konumlu arsa bulmak gitgide zorlaşırken, artan arsa fiyatları maliyetleri yukarılara çekiyor. PwC Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, arsa savaşlarında TOKİ'nin devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Konut sektöründe balon var mı?

Fiyatlar şişiriliyor, arz fazlası var, arsa kıtlığı, konut üretimi arttı talep yok, fiyatlar düşecek.. Yıllardır tartışılan "Konutta balon var mı?" sorusuna sektör temsilcilerinin yanıtları şöyle...

Erhan Boysanoğlu: Konut balonunu arsa fiyatları şişiriyor!

İnşaatçıların yarıya yakını, konut fiyatlarında balon riski doğduğunu düşünüyor. Konut üreticisi Mesa Mesken’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu’na göre konuttaki balonu, geometrik artan arsa fiyatları şişiriyor.

Konutta balonu arsa fiyatları şişiriyor!

‘İnşaatta balon var mı?’ sorusuna sektör yöneticilerinin yarısı ‘var’, diğer yarısı ise ‘yok’ cevabı veriyor. Erhan Boysanoğlu ise geometrik artan arsa fiyatlarını işaret ediyor.

Cansel Turgut Yazıcı: Asıl balon konutta değil, arsada!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde gündeme gelen 'konutta balon var mı' sorusuna, balonun konuttan çok arsa olduğu sözleriyle yanıt verdi...

Diyarbakır'da arsa fiyatları 1 yılda 10 kat artış gösterdi

Diyarbakır'da arsa fiyatlarının 1 yılda 10 kat artış göstermesi kentte ve sektörde tartışma konusu oldu. Bir kesim fiyatların balon olduğunu savunurken, diğer kesim artışın devamını umarak arsa toplamaya devam ediyor

Yatırımcı İskenderun'da arsa arıyor

Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun bölgesinde yatırımcıların arsa bulmakta zorlandıklarını belirterek, sanayici için arsa üretilmesini istedi.

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya İline bağlı Meram Belediyesi 2 adet arsa satacak

arsa balon Haberi

arsa balon

İyi konumlu arsa bulmak gitgide zorlaşırken, artan arsa fiyatları maliyetleri de yukarılara çekti. PwC Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, arsa savaşlarında TOKİ'nin devreye girmesi gerektiğini savunarak, "TOKİ, Emlak Konut ile sürdürdüğü arsa üretme işini, ana iş kolu haline getirmeli" dedi. 


PwC Türkiye Ortağı ve Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda konut fiyatlarında ve proje maliyetlerinde yaşanan yüksekliğe dikkati çeken Bayraktaroğlu, bu durumu tetikleyen birçok faktörün olduğunu söyledi.

Bunların başında arsa bulma sıkıntısının geldiğini belirten Bayraktaroğlu, iyi konumlu arsa sayısının neredeyse kalmadığını, olanların da çok yüksek fiyatta piyasaya sunulduğunu kaydetti. 


Bayraktaroğlu'na göre, değerli arsalar, 'satayım' diyenin değil, 'dursun' diyenin elinde. Arsaların çoğunlukla hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı satılmasının da mevcut soruna 'tuz biber ektiğini' belirten Bayraktaroğlu,...