02 / 05 / 2024

arsa birleştirme işlemi

arsa birleştirme işlemi

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mallar ile farklı kimselere ait taşınmaz mallar tevhit işlemi ile birleştirilebiliyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır? İşte yanıtı..

Arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine arsa tevhid işlemi deniyor. Peki, arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Arsa birleştirme nasıl yapılır?

Tapuları ayrı olan, birbirine sınırı bulunan arsa veya arazi parsellerinin tek tapu altında birleştirilmesi yapılabiliyor.Peki arsa birleştirmesi nasıl yapılır?İşte arsa birleştirmesi için gerekenler..

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme işlemi tescillendi!

Peker GYO ile Peker Proje'nin 30 Eylül 2018 tarihli mali tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Tapu birleştirme harcı 2017!

Tapu birleştirme işlemi olan tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak tanımlanıyor.

Fikirtepe'de yıkım işlemi tamamlandı!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başladı. 180 hak sahibinin bulunduğu 13 bin metrekarelik adada yıkım işlemi tamamlandı.

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarının satışı için ayrılma işlemi tamamlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 61 milyon 431 bin 299 adet SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı paylarının satışı için ayrılma hakkı işlemi tamamlandı.

arsa birleştirme işlemi Haberi

arsa birleştirme işlemi

İki arsayı birleştirmek için ne yapılır?

İki arsanın birleştirilmesi için tevhit işleminin yapılması gerekiyor. Tevhit işlemi ise Tapu Kadastro Müdürlüğüne gerekli belgeler ile başvurularak yapılıyor.


Tevhit işlemi ile aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için birleştirilebileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Tapu tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır?


İşlem şartları:

- Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor.


- Üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. 


- Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin  muvafakatı gerekiyor.


- Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare  kurulun olumlu...