02 / 05 / 2024

Arsa ifraz masrafları nelerdir

Arsa ifraz masrafları nelerdir

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arsa ifraz işlemi yapılırken belirlenen oranda ifraz harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, arsa ifraz masrafları nelerdir?

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

Gayrimenkul alacaklar dikkat! Tapu masrafları ne kadar?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler devir işlemleri için tapuda belirli masrafları ödüyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte detaylar...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsası ifraz edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) arsa ifraz hakkında açıklama yaptı.

Tapu ayırma masrafları 2017!

Tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2017 ne kadar?

Tapu masrafları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanması için tapu masrafları ödeniyor. İşte tapu masrafları 2016..

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İmarlı arsa tapu masrafları!

Tapu devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, imarlı bir arsanın satışı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İmarlı arsa tapu masrafları ne kadar?

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

Arsa ifraz masrafları nelerdir Haberi

Arsa ifraz masrafları nelerdir

Arsa ifraz masrafları!

İfraz (ayırma) Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. 


İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor.

İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. İfraz işlemi yapılırken izlenmesi gereken yol, gerekli belgeler ve işlemin mali yönü aşağıda açıklanıyor. 


İzlenecek Yol :

a. Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğüne ibrazı


b. Kadastro Müdürlüğünce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması


c. İşlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulunca tasdiki


d. Kadastro Müdürlüğünce evrakın...