05 / 05 / 2024

arsa payı kaç olmalı

arsa payı kaç olmalı

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Peki kat karşılığı arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı nedir?

Arsa payı nedir? Arsa payı hesabı nasıl yapılır? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Yasemin Özdoğru yazdı...

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

EYT'yi kıl payı kaçıranlara erken emeklilik kapısı yeniden açıldı! O şartları taşımak yeterli!

EYT yasası ile emekliliği kıl payı kaçıranlar için 1999-2000 arası ve 2008 sonrası için kademeli emeklilik imkanı gündeme geldi. İşte detaylar...

Meram Belediyesi Konya'da 17 taksitle arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 17 taksit imkanı sağlanıyor.

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak.

Belediye tam 24 taksitle imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 9 bin 11 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 24 taksit yapılıyor.

arsa payı kaç olmalı Haberi

arsa payı kaç olmalı

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021!

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 2.Maddesinin (5) numaralı fıkrasına, 7104 Sayılı Kanunun 1.Maddesiyle eklenen bölüm uyarınca arsa karşılığı inşaat işlerinde; arsa sahibi tarafından konut veya işyerine karşılık müteahhide arsa payı teslimi, müteahhit tarafından arsa payına karşılık arsa sahibine konut veya işyeri teslimi yapılıyor.

Arsa sahibi tarafından, müteahhitten alınan konut ve işyerlerine karşılık müteahhide arsa payı teslim ediliyor. Müteahhit tarafından, arsa sahibinden alınan arsa payına karşılık arsa sahibine konut veya işyeri teslimi gerçekleştiriliyor. 

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021 şu şekilde yapılıyor:
Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından arsa payı değeri üzerinden hak sahiplerine düşen alanların büyüklüğü ve metrekare karşılığı şu formül üzerinden hesaplama yapılıyor:
- Bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse…