06 / 05 / 2024

arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar

arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Arazi, arsa ve tarla yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Bunları bilmeden sakın almayın!

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla vatandaş arsa, arazi ve tarla yatırımına yöneldi. Peki arsa, arazi ve tarla yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Uzmanı 17 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

İzmir ve bir ilde daha arsa, bina ve otopark satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

İzmir ve Şanlıurfa'da yer alan arsa, bina ve otopark satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

İki şehirde satılık arsa, arazi ve kargir bina!

Bolu ve Amasya'da yer alan arsa, arazi ile kargir bina satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 3 Mayıs ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

İki ilde yüzde 20 indirimle arsa, arazi ve zeytinlik fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Antalya ve Adıyaman'da yer alan arsa, arazi ve zeytinlikler yüzde 20 indirimle satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 29 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

1934 yılında arsa, arazi ve konutlar için ödenmeyen tüm vergiler alınmaya başlanmış!

1934 yılında metruk binalar da dahil o zamana kadar alınmamış, arsa, arazi ve konut vergilerin tamamı alınmaya başlanmış.

Sarıyer ve Çayırova'da 2 adet arsa satılıyor! Arsa arayanlar ve yatırımcılar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sarıyer ve Kocaeli Çayırova'da yer alan 2 adet arsa satılıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? İşte o detaylar...

İstanbul ve bir ilde daha satılık 5 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

İstanbul ve Yozgat'ta yer alan 5 adet arsa satışa çıkarıldı. İmarlı arsaların satış ihaleleri 13 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

3 ilde 29 adet arsa, arazi ve lojman satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Kırklareli, İzmir ve Giresun'da yer alan arsa, arazi ve lojmanlar satılıyor. Peki 3 ildeki gayrimenkullerin satış ihaleleri ne zaman yapılacak? Arsa ve konutların fiyatları ne kadar? 

İzmir Dikili'de arsa arazi ve zeytinlik fırsatı!

İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığı, İzmir Dikili'de yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 11 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar Haberi

arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar

1. Kat malikleri kurulunda, geçerli sayılabilmesi için, hem arsa payı, hem de sayı çoğunluğu gerektiren konular şunlardır:

2. Atamalar:  Yönetici tayini; KMK madde 34, “..., Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. , ...”  Denetçi tayini, KMK madde 41, “,,, Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebilir; , ......”

3. Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti: “...,Bu gibi bir kat maliki hakkında, bağımsız bölümün mülkiyetinin hükme en yakın tarihteki değeri o kat malikine ödenerek bu mülkiyetin diğer kat maliklerine, arsa payları oranında devredilmesi için davanın açılması, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, diğer kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla karar vermesine bağlıdır., ...”

4....