30 / 04 / 2024

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır

Depremlerde oluşabilecek bina hasarlarını DASK güvence altına alıyor. DASK devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

İki ildeki 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor! Ev, arsa arayanlar bu tarihlere aman dikkat!

Bursa Nilüfer'de ve İzmir Çiğli'de yer alan 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor. Peki arsa ve konutların satış ihaleleri ne zaman? Fiyatları ne kadar? 

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

3 ilde 29 adet arsa, arazi ve lojman satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Kırklareli, İzmir ve Giresun'da yer alan arsa, arazi ve lojmanlar satılıyor. Peki 3 ildeki gayrimenkullerin satış ihaleleri ne zaman yapılacak? Arsa ve konutların fiyatları ne kadar? 

Tekirdağ'da 3 adet arsa ile 2 adet 1+1, 2+1 konut satılıyor! Ev ve arsa arayanlara müjde! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan 3 adet arsa ile 2 adet konutu satıyor. Peki Tekirdağ'da yer alan arsa ve konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

İller Bankası İstanbul, Kırklareli ve Elazığ'daki 20 gayrimenkulü satıyor!

İller Bankası İstanbul ve Kırklareli'de yer alan 4 arsa ile Elazığ Sürsürü'deki 16 konutu satıyor. Peki satışa sunulan arsa ve konutların fiyatları ne kadar? İşte merak edilen detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

Siteden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Siteden iş yeri ve konut alırken mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor. Özellikle iskanlı ve mülkiyetli tapulu konutlar için verilen yıkım kararları ev sahipleri için kabus oluyor.

Urla ve Güzelbahçe'de arsa ve konutlar değerlendi!

Son zamanlarda özellikle büyük şehirlerde yaşamın giderek zorlaşması, insanların kentten kırsala yönelmelerine yol açtı. Bu zorluklara bir de pandemi ve İzmir'de yaşanan deprem eklenince sayfiye bölgelerdeki arsalar ve konutlar değerlendi.

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır Haberi

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK Sigorası, Türkiye’de uygulanan zorunlu sigortalar arasında yer alıyor. Depremlerde oluşabilecek bina hasarlarını DASK güvence altına alıyor. 


DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası, 1999 depremi sonrasında gündeme gelen ve açılımı “Doğal Afet Sigortaları Kurumu” olan kurum tarafından, deprem riskine karşı hasarlar için sunulan, gerçek ve tüzel kişilere ait tapuları kapsayan bir sigorta türü olarak da tanımlanabiliyor.


DASK sigortası, söz konusu hasarlara karşı 150 bin TL’ye kadar teminat sunuyor, kanuni olarak zorunlu sigortalar arasında yer alıyor  ve tapu sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler için DASK sigortası yaptırmamanın cezası söz konusu oluyor. 


587 sayılı Zorunlu Deprem sigortasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesi hükmü gereğince zorunlu tutulan ve evinizi deprem riskine karşı teminat altına...