05 / 05 / 2024

arsa vergisi online ödeme

arsa vergisi online ödeme

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Emlak vergisi online olarak nasıl ödenir? 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Koronavirüs salgını döneminde belediyelerden ödeme yapmak istemeyen vatandaşlar emlak vergisinde online ödeme adımlarını araştırıyor. 

Veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödeniyor. Mirasçılar vergilerini online olarak yapabiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021...

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Türkiye sınırları içinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Ev sahipleri vergileri online ödeyebiliyor. İşte emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021...

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödeme 2021 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2021 online...

Emlak vergisi ödeme 2020 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2020 online...

Bursa Osmangazi’de emlak vergisi online ödenebilecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Osmangazili vatandaşlar, emlak vergisinin 1. taksit ödemelerini Osmangazi Belediyesi’nin e-belediye tahsilat sistemi üzerinden günün 24 saati yapabilecek.

Emlak vergisi ödemelerinde 'online' kolaylığı!

Türkiye sınırları içerisinde ev ve iş yerleri bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler için emlak vergisi ödemelerinde 'online' kolaylığı getirildi.

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

arsa vergisi online ödeme Haberi

arsa vergisi online ödeme

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Arsa için emlak vergisi 2 eşit taksitte ödenebiliyor.


Vergi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Farklı ilde yer alan arsalar için ödeme PTT havalesi ile veya online yapılabiliyor.


Arsa vergisi online ödeme e-belediye sistemi ile yapılabiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


E-belediye hizmeti kullanan belediyeler; 

Adana Büyükşehir Belediyesi  Emlak  Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Adıyaman Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Afyon Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Aksaray Belediyesi Emlak...