08 / 05 / 2024

arsa yatırımı yapılmalı

arsa yatırımı yapılmalı

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası yazarlarından olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu yatırımı, arsa yatırımına dönüştürmek mümkün mü? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Arsa ve arazi yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Nef Arsa İzmir Satış Müdürü Şeyma Yeşim Dikmen arsa yatırımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

2018'de ulaşıma 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son 15 yılda 380 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldığını vurguladı. Arslan, gelecek yıl ise 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti. 

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Davut Başkan tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da kuruldu.

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Erhan Karagülle tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi Mehmet Emin Soysal tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Ulaşıma 10 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık teknolojileri, ulaştırma altyapısı ile teknoloji, iletişim ve sanal gerçeklik alanlarında 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ifade etti.

KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak!

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını açıkladı.

Gayrimenkulde neye yatırım yapılmalı?

RE/MAX Yön Bursa'nın kurucularından olan Göksel Birsen, konut, işyeri ve arsa-arazi yatırımı arasında kararsız kalanlara ipuçları verdi. Birsen, konut almak yerine işyeri yatırımı yapmanın daha kazançlı olduğunu açıkladı.

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu yükseltti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "AA+" olan kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükselttiği belirtildi.

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Mustafa Sabbagh ve Bahrettin Bitkay ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

arsa yatırımı yapılmalı Haberi

arsa yatırımı yapılmalı

2017 lira ev kredisi veriyoruz. 46 ay var bitmesine, aylık 2500 lira da kredi kartı harcamamız oluyor. Şimdi 60 bin liraya bir arsa almak istiyoruz. Bunun için 20 bin lira BES (Bireysel'Emeklilik Sistemi) ve 15 bin lira altını kullanıp, 'üstüne 25 bin lira için 24 ay vadeli kredi çekmek istiyoruz (aylık 1248 lira ödemesi olacak). Bizim asıl amacımız birkaç yıl sonra başka bir şehre taşınmak. O zaman hem evi hem arsayı satıp, gittiğimiz yerde arsa alıp, üzerine prefabrik ev yapmak. Yani aslında evimiz şu an hem başımızı soktuğumuz bir yer (burada kiralar 1300 lira falan), hem de yatırım. Arsa da öyle olacak. 

Böyle uygun fiyata bir arsa almak mümkün değildi bizim için. Ben önce bu parayı harcamayalım diye düşündüm ama...