01 / 05 / 2024

Arsam 2b mi

Arsam 2b mi

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi sorgulaması nasıl yapılır?

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

Arsam 2b mi?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi sorgulaması nasıl yapılır?

2b arazisi devredilebilir mi?

2B arazisi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki, 2b arazisi devredilebilir mi?

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

2b arazisini üçüncü şahıslar alabilir mi?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazisini üçüncü şahıslar alabilir mi?

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

2b arazi başkasına devredilebilir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan kullanılmayan araziler 2b araziler olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, 2b arazi başkasına devredilebilir mi?

2b'ye itiraz edilebilir mi?

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

Arsam 2b mi Haberi

Arsam 2b mi

Arsam 2b mi?

2b araziler  29.06.2001 tarihinde kabul edilen 4706 sayılı kanunla yeniden düzenlenmiş ve satışları,satış şartları ve usulleri bu kanunla belirtilmiş alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Alım ve satımları mümkün olan bu araziler 6831 sayılı Orman Kanununda 1744,2896 ve 3302 Sayılı Kanunlarla bazı değişiklikler yapılarak 2B arazileri olarak tanımlanmış ve alım satımları da bu kanunlarla getirilen hükümlere göre yapılıyor. 


2b arazileri satın almak için kullanıcılarının öncelikle hak sahibi olmaları gerekiyor. Hak sahiplerinin 2b rayiç bedellerini ödenemesi gerekiyor. Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor. Peki, 2b arazi sorgulaması nasıl yapılır?


Arsam 2b mi?

2/B taşınmazları üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Güncelleme Listeleri" ile "Kadastro Tutanakları"...