16 / 05 / 2024

arsama bina yapmak istiyorum

arsama bina yapmak istiyorum

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanız üzerinde konut binası inşa etmek istediğinizi ancak ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünelim. "Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

İzmir'de 130 bin 921 binada hasar tespiti yapıldı!

İzmir’de bugün yoğun yerleşim alanı olan Bornova, Balçova ve Menemen ovası da şehrin gelecek planlaması gündeme geldi. Soyer, “Tarıma öteden beri destek veren bir belediye başkanı olarak bu konudaki hassasiyetimizi daha üste çıkaracağız. Ovaya bina yapmak hem tarım alanı kaybına neden oluyor" dedi.

Bina yapmak kadar onu işleyen mekanizmaya dönüştürmek de önemli!

GYODER’in, ‘Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri’ toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı. Ana başlıklar halinde açıklanan bildirgede tesis yönetimine ilişkin önemli bilgilere yer verildi.

Yozgat'taki Şifa Hastanesi binası ihalesi tartışmalara neden oldu!

Yozgat Belediyesi, eski hastane arazisini yeşil alan yapmak amacıyla satın almak istedi. Fakat ihaleyi arsaya yeni bina yapmak isteyen belediye meclis üyesi aldı...

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Kartal'da yıkılan binanın temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yıkılan binanın yerine yeni bina yapmak ve o yatay mimari esaslı dönüşümü yapmak için kentsel dönüşümü başlattık ve bugün o binanın temelini inşallah atmış olacağız" dedi...

Türkiye’den ev almak istedi 30 bin avrodan oldu!

Türkiye'den ev almak isteyen ve Hollanda'da ikamet eden Özlem Koç, Kayseri'de bir kooperatife bina yapmak için üye olup 30 bin avro yatırdı. 5 yıldır parasını tahsil edemeyen Koç, yetkililerden yardım istedi.

Depreme dayanıksız bina yapmak artık mümkün değil!

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin'in 17 Ağustos Marmara Depremi yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı...

Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünün 112 Acil Servis için Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde ki spor salonunu yıkarak yerine geçici bir bina yapmak istemesi mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

Konut yapmak sadece bina inşa etmek değildir!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri Marmara’da yaşanan depremin 17’inci yılı ile ilgili açıklama yaptı. Kurul, ''Konut yapmak sadece bina yapmak değil, binadan da önemli olan yaşamı biçimlendirmektir.''dedi.

Kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı?

Yapının riskli olması halinde kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı? Vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binasının yerine yeni bir bina yapmak istemiyorsa ne olur?

Çin'de tuhaf mimarili bina yapmak artık yasak!

Çin, 'tuhaf mimari'leri yasaklayan ve aşırı büyük, yabancı kültürlere özenen, tuhaf binaların bazılarını eleştiren yeni bir talimat yayınladı. İşte Çin'deki ilginç yapılardan bazı örnekler...

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

arsama bina yapmak istiyorum Haberi

arsama bina yapmak istiyorum

Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanız üzerinde konut binası inşa etmek istediğinizi ancak ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünelim. "Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsanız üzerine bir müteahhit ile anlaşarak ev yapabileceğiniz gibi, geçici müteahhitlik belgesi alarak siz de kendi evinizi inşa edebilirsiniz. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladıktan ya da geçici müteahhitlik belgesini aldıktan sonra bina için proje hazırlamanız gerekiyor. Bu projenin arsanın imar durumuna uygun bir şekilde hazırlanmış olması şart.


Arsa üzerinde ev yapmak için izlenecek prosedür arsanın bağlı olduğu belediyenin köy belediyesi veya büyükşehir belediyesi olmasına göre değişiyor.


Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsaya inşaat yapmak için inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı alırken istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor:


1. Ruhsat başvuru...